Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Solparken Aurora officiellt invigd

Redan i januari 2022 började vår solpark, som fått namnet Aurora, att producera solel. Den officiella invigningen ägde rum måndagen den 16 maj. Koncernchef Liv Forhaug med flera från ledningen var naturligtvis på plats i Skurup för invigningen.
- Vi har ansvar att göra det vi kan för att bidra till en mer hållbar värld bland annat genom att minska vår klimatpåverkan. Det skapar även stolthet att vi gör något konkret. Många, både bland kunder och medarbetare, tycker att solparkssatsningen är otroligt positiv, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

Solparken i Skurup kommer att producera energi motsvarande 19 GWh, vilket motsvarar hälften av Martin & Serveras årliga elförbrukning.

Samarbetspartner i satsningen har varit Alight Energy som är ledande inom Power Purchase Agreements (PPA) för solenergi i Norden och bygger och driver solcellsparker och takbaserade solcellsanläggningar. Alight har uppfört och sköter driften av parken.

Satsningen gjordes möjlig genom att vi tecknade ett fastprisavtal för el som löper på 15 år. Vi har alltså åtagit oss att köpa all den el som produceras.

- Nu har vi säker elförsörjning med stabil prislapp under lång tid och vi gör en insats för klimatet på samma gång. Så som energipriserna har utvecklats så har det ju dessutom visat sig mycket lönsamt, säger Liv Forhaug.
Publicerad2022-05-17

Fler nyheter från Martin & Servera

Nyhet

Martin & Serveras solpark i Skurup nu igång

I december 2020 tecknades avtalet som gjorde bygget av Martin & Serveras egen solpark möjligt. Bygget i Skurup är klart och den 19 januari togs anläggningen i drift. Solparken i Skurup kommer att producera 19 GWh el, vilket motsvarar hälften av Martin & Serveras elförbrukning. Satsningen har genomförts i samarbete med Alight Energy.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.