Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

ISS väljer Martin & Servera i nytt avtal - samarbete och gemensamma hållbarhetsambitioner i fokus

Martin & Servera Restauranghandel har tecknat samarbetsavtal med ISS Sverige avseende grossistinköp inom mat och dryck. Företagen möts i en gemensam ambition för att minska klimatavtrycket och kraftigt reducera matsvinnet.
ISS har tidigare haft avtal med två grossister, men påbörjar nu ett helt nytt samarbete med Martin & Servera som enda grossist. Avtal har tecknats för en period på tre år med start under hösten 2021.

"Vårt mål är att, med stöd av teknik och med omtanke om vår planet, aktivt minska matsvinnet på tusentals ställen. Martin & Serveras strategiska arbete och fokus på digitalisering för att hantera svinn och andra hållbarhetsutmaningar ligger helt i linje med vår nuvarande och framtida ambition. Det nya samarbetet gör att vi kan ta steget mot ett effektivare och mer hållbart inköp", säger Fredrik Höglund, affärsområdeschef med ansvar för Mat & Dryck på ISS Sverige.

Samarbetet ger ISS viktiga synergier, bland annat genom färre leveranser per enhet – något som har stor betydelse för att minska det totala klimatavtrycket.

"Vi har också lagt stor vikt vid sortiment. Vårt sortimentsråd har lagt ett gediget arbete på utvärdering av produkter. Martin & Serveras e-handelslösning och deras löpande digitala utveckling är också ett viktigt mervärde som skapar en enklare vardag för våra medarbetare", säger Fredrik Höglund.

Vi är mycket stolta över det nya samarbetsavtalet.

-"Vi ser fram emot ett utvecklande och positivt samarbete", säger Maria Jonsson, försäljningschef på Martin & Servera Restauranghandel.
Publicerad2021-07-04
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Selma - statistikverktyget som ger dig koll på inköpen

Selma är det nya statistikverktyget som ger dig bättre koll på dina inköp och gör det lättare att välja råvaror och ingredienser på ett smart och effektivt sätt – något som kan göra skillnad för både plånbok och miljö. Nu kan du som är kund hos oss prova den nya tjänsten gratis i tre månader.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.