Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor, mellan åren 2018 och 2020, för att ta fram och genomföra en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor.

Totalt har Jordbruksverket beviljat 26 miljoner kronor för 11 nya projekt i syfte att höja kunskapen om ekologiska livsmedel genom information, utbildning och kampanjer. Målet är att främja produktionen och konsumtionen av ekologiska livsmedel.

Den utbildning som vi på Martin & Servera får uppdraget att göra ska hjälpa politiker och tjänstemän, men också de som arbetar med matlagningen i offentlig verksamhet, till ökad kompetens om ekologiska livsmedel. Utbildningen är vårt bidrag i det fortsatta arbetet med den nationella livsmedelsstrategin.  

 

”Vi fick in många bra projektansökningar och konkurrensen har varit hård. Vi har gjort en helhetsbedömning av projekten och deras angelägenhetsgrad. Vi har bedömt ansökningarna utifrån erfarenhet, kompetens, målgruppsanpassning och innovationsgrad. Andra faktorer vi vägt in är samverkan, bredd och kostnadseffektivitet. Samverkan är viktigt och skapar kopplingar mellan åtgärder och aktörer”, berättar Åsa Lannhard Öberg som är Jordbruksverkets projektledare för ekouppdraget.

 

”Samarbete mellan privat och offentlig sektor är en viktig komponent i arbetet med att skapa förutsättningar för fler jobb och hållbar tillväxt i hela värdekedjan”, kommenterar Håkan Åkerström, koncernchef på Martin & Servera.

 

Martin & Servera är den enda aktören från näringslivet bland de som beviljats projektpengar. Det är vår utbildningsavdelning, GastroMerit, som kommer att ansvara. Redan idag jobbar GastroMerit med att göra flera lärarledda kurser till e-learning.

Offensiv målsättning

Den offensiva målsättning, 40 % till år 2020, som vi på Martin & Servera satt för försäljningen till offentlig sektor av ekologiskt och miljömärkt är i sammanhanget viktigt. Det finns, sedan flera år, en stark och uttalad ambition för ekoförsäljning. Den kommande utbildningen är ytterligare ett steg på vägen mot målet.

 

”Det är fantastiskt roligt att Martin & Serveras erfarenhet som utbildare av branschen och vår kunskap om att göra affärer med offentlig sektor kan kombineras och användas på det här sättet”, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

 

Kristina Ossmark berättar också att Martin & Servera nu sätter igång att producera utbildningen. Förhoppningen är att flera av de andra aktörer som beviljats pengar av Jordbruksverket inom ramen för eko-projektet kommer att medverka med sina olika perspektiv. 

 

Läs nyheten i vårt pressrum.

Vår utbildningsverksamhet GastroMerit

  • 3800 utbildningsdagar genomförda under 2017
  • 40 olika kursledare
  • 60 olika kurser i det öppna kursprogrammet
  • Skräddarsydda utbildningar för en kommun eller ett restaurangföretag
Publicerad2018-10-08

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.