Bland de som är klara för kvalificeringstävlingen finns bland annat en tidigare vinnare, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or, två från en helt nyöppnad restaurang och till och med ett äkta par.
Kvalificeringstävlingen arrangeras på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. De tävlande lagar då upp sitt inskickade bidrag samt även en huvudrätt baserad på en råvarukorg med okänt innehåll och visar prov på kunskap inom teori och handlag i olika tävlingsmoment. 8 kockar går sedan vidare till finalen i Stockholm den 28-29 september 2018.
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018
- Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
- Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
- Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
- Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
- Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
- David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
- David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
- Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
- Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
- Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
- Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
- Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
- Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
- Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
- Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
- Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
- Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
- Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
- Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
- Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
- Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
- Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
- Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
- Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
- Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna
- Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna
- Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
- Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
- Sanny Lind, Krubb, Stockholm
- Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
- Sonny Tapper, Ichi, Stockholm
Stort grattis till alla kockar!
Läs mer på www.aretskock.se