Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Om oss

TakeOver

Är det verkligen sant att det inte finns kvinnliga kockar inom den högre gastronomin? Ett gäng kvinnor i branschen tröttnade på diskussionen och bildade TakeOver, ett nätverk av yrkesverksamma kvinnliga kockar.
Om oss

Stolt huvudpartner tilll Årets Kock

Att stödja restaurangbranschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige, och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med som huvudpartner till Årets Kock.
Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget och denna gång bjöd de in det kvinnliga kocknätverket TakeOver. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.

Det handlar förstås om att det är det Svenska Kocklandslaget som ska stå högst upp på prispallen när tävlingarna i Culinary World Cup och Culinary Olympics är avslutade. Martin & Serveras stöd har landslaget sedan många år tillbaka.

Därför var det var extra roligt att Kocklandslaget till den senaste upplagningen valde att bjuda in det kvinnliga kocknätverket TakeOver, en annan av våra inspirerande samarbetspartners.

Viktigt att öka antalet kvinnliga kockar

”Vi jobbar för ökad mångfald i branschen. Bland annat har vi, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra vassa kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget”, berättar Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.

Tävlingsrätterna är hemliga och ingen som proväter får dela information och bilder på rätterna i sociala media eller någon annanstans. Just nu tränar landslaget för Culinary World Cup i Luxemburg som går i slutet av november.

”Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt”, fortsätter Fredrik.

Fräsch och jordnära meny

Så hur upplevde kockarna från TakeOver landslagets tävlingsrätter?

”Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat”, säger Lisa Lönner Pulkkinen. 

”Det är jätteroligt att få sitta tillsammans med andra människor i branschen och prata mat på det här sättet. Det är väldigt sällan man får chansen att göra det och det uppskattar jag verkligen”, fortsätter Malin Karlsson. 

”Det var inspirerande att höra mer om hur de jobbar i laget. Det handlar inte bara om att laga god mat. Här jobbar de med fysisk träning, coachning och teambildning för att prestera på topp”, säger Agnes Andersso.

 

Vid upplagningen igår deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i vår monter på GastroNord i våras. Priset för talangfylld vispteknik var platser vid Kocklandslagets upplagning. De tyckte att det var spännande att få lära av sina idoler och en plats i Kocklandslaget är ett framtidsmål.
Publicerad2018-06-21

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.