Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Människors olikheter tas tillvara hos Grönsakshallen Sorunda

Grönsakshallen Sorunda tog igår hem Samhalls Visa vägen-pris i kategorin arbetsgivare i region ABC. Samarbetet startade med idén om att kunna erbjuda restaurangkunder ett premiumsortiment av frukt och grönsaker – och samtidigt hjälpa personer med funktionsnedsättning till ett givande arbete.
Totalt är det 18 vinnare i olika kategorier och regioner som får ta emot pris under höstens Visa vägen-turné. Sorundahallarnas vd Christer Läckgren var självklart på plats när Grönsakshallen Sorunda igår, den 25 september 2019, tog emot sitt pris under en gala i Uppsala.

”Vi är otroligt glada! Vi har en oerhörd nytta av Samhallmedarbetarnas lojalitet och plikttrogenhet, så det är extra roligt att samarbetet också lyfter och stärker medmänniskor som i många fall annars har svårt att hitta sin plats i arbetslivet.”, säger Christer Läckgren.

Samarbetet med Samhall, som idag omfattar sjuttio medarbetare, startade med idén om att erbjuda restaurangkunderna premiumprodukter av frukt och grönsaker – och samtidigt hjälpa personer med funktionsnedsättning till ett givande arbete.

Arbetsuppgifterna för medarbetarna från Samhall skiljer sig åt och är i väldigt hög utsträckning integrerade i den ordinarie verksamheten. Alla jobbar med vad de är bäst på och det kan vara i produktionen, på lagret eller kontoret.

Inom Sorundahallarna ser man till människors förmåga istället för oförmåga – alla har en plats i arbetslivet. Det finns en övertygelse om att det blir lättare att nå större framgång genom att låta medarbetare få fokusera på det de är bra på. Christer Läckgren berättar att det synsättet har gjort det enkelt att samarbeta med Samhall.

”Många av våra Samhallmedarbetare är våra bästa glädjespridare och vi vill tro att vårt samarbete skapar en ökad acceptans och förståelse för att människors olikheter utvecklar oss som individer, företag och samhälle.”, säger Christer Läckgren.
Publicerad2019-09-25

Läs mer

Hållbarhet

Människor och värderingar

I Martin & Servera-koncernen jobbar omkring 3 300 medarbetare. Anställda som trivs, utvecklas, mår bra och känner sig trygga - det utgör grunden för vår framgång. Mångfald berikar vårt företag och samarbetet med kunder och leverantörer.
Om oss

Dotterbolag

Martin & Servera-koncernen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik och ett antal dotterbolag med olika inriktning. Gemensamt är att företagen som ingår i koncernen är specialiserade på restaurangbranschens behov.
Från och med 1 januari 2018 är tidigare Martin & Servera Restaurangdistribution uppdelade i två bolag Martin & Servera Restauranghandel samt Martin & Servera Logistik.
Hållbarhet

Våra ställningstaganden

Utfiskade bestånd, negativa klimatförändringar, dåliga arbetsförhållanden – allt vi människor gör påverkar någon, eller något, på ett eller annat sätt. Martin & Servera är en ledande aktör i branschen. Det skapar stora möjligheter för oss att påverka och förändra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.