Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera i Enköping satsar på solenergi

Martin & Servera Logistik driver den egna verksamheten med höga mål gällande resurseffektivitet och hållbarhet. Lägre energiförbrukning och en ökad andel förnybar energi är prioriterade åtgärder. Därför har en solcellsanläggning installerats på taket på lagerfastigheten i Enköping.

”Som stor aktör i vår bransch, och lokalt i Enköpingsområdet, är det viktigt att vi tar ansvar för hållbar utveckling. Vi väger in både ekonomi och hållbarhet när vi tar verksamhetsbeslut. Därför satsar vi på solenergi”, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

 

Martin & Servera Logistik har sedan tidigare en solcellsanläggning i Umeå och nu utökas med ytterligare en anläggning i Enköping. Umeå-anläggningen producerade 162 MWh solenergi under 2018. Anläggningen i Enköping beräknas ge cirka 230 MWh årligen. Det motsvarar hushållselen för 46 normalstora villor. Martin & Servera kommer att använda hela den elproduktion som solcellsanläggningen producerar i den egna verksamheten.

 

”Det här är en åtgärd av många för att minska vår klimatpåverkan. Vi investerar i ny fordonsteknik, vi bygger klimateffektiva lagerhus och vi arbetar löpande med åtgärder i syfte att minska utsläpp och energiförbrukning”, berättar Stefan.

 

Med 892 solcellspaneler på 3000 kvadratmeter av taket i Enköping vill Martin & Servera Logistik också inspirera andra att använda mer förnybar energi.

 

”Vi hoppas medarbetare, kunder och andra företag ser vår investering och tänker att det där skulle vi också kunna göra”, säger Stefan.

 

I Sverige står solenergi idag bara för 0,2 % av den totala elproduktionen. Det finns utrymme för upp emot 10 % av total elproduktion via solenergi.

 

Solcellsanläggningen i Enköping är på 254 kilowatt och ger en beräknad koldioxid-besparing per år på cirka 18 ton.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Vårt mål är att vara en självklar samarbetspartner för att skapa framtidens hållbara meny. Med omsorg om människor, djur och natur. Se det som ett löfte. Vill du så kan vi. Tillsammans gör vi skillnad.
Publicerad2019-04-09

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.