Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera stödjer 100% Cirkulärt för att lyfta branschens hållbarhetshjältar

Martin & Servera stödjer 100% Cirkulärt för att lyfta branschens hållbarhetshjältar
Hållbarhetspriset 100% Cirkulärt 2022 har som målsättning att öka takten på den hållbara utvecklingen i Sveriges restaurangnäring. Det är en ambition vi delar. Därför går vi in som stödjande partner till 100 % Cirkulärt 2022.
Restauranger, barer, bagerier och caféer i hela landet är välkomna att nominera idéer som kan ställa om verksamheten till cirkulär ekonomi. De vinnande förslagen premieras med innovationsstöd av experter under sex månader.

Goda samarbeten för ökad hållbarhet

100% Cirkulärt är ett framtidsinriktat hållbarhetspris och innovationsprogram som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt från idé till verklighet.

- Martin & Servera delar den målsättning som 100% Cirkulärt har – att öka takten på den hållbara utvecklingen i restaurangbranschen. Vi tror starkt på goda samarbeten för ökad hållbarhet. Alla behöver hjälpas åt för att driva vår bransch i en hållbar riktning, säger Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera-gruppen.

I restaurangbranschen finns massor av kreativa idéer som kan bidra till att göra hela matsystemet mer hållbart och cirkulärt. 100% Cirkulärt vill, i samarbete med bland annat Martin & Servera, visa och sprida dessa goda idéer.

- Vi välkomnar Martin & Servera som stödjande partner i 100% Cirkulärt då de med sitt stora nätverk kan sprida kunskap och inspirera fler restauranger att ställa om, säger Per Styregård.

Kristina Ossmark fortsätter:

- Vi vet att det finns massor av hållbarhetshjältar på restauranger och hos leverantörer eller andra aktörer i branschen. Det många saknar är kanske någon att bolla med för att ta nästa steg och gå från idé till verklighet. Det är en hjälp som vinnarna i 100% Cirkulärt kan räkna med.

Så här nominerar du

Nomineringsperioden för 2022 pågår fram till den 10 oktober. Idéer och förslag skickas till circular@whiteguide.com. I november utser juryn tre vinnande bidrag.

De kriterier som behöver uppfyllas för att få priset är att idén:
  • bidrar till att resurser tas tillvara på ett bättre sätt
  • kan växa i storlek
  • kan bli lönsam
  • gör konkret och mätbar nytta
  • har potential att spridas och påverka fler restauranger eller andra aktörer i branschen
Publicerad2022-09-28

Läs mer

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Hållbarhet

Frågor vi driver

Vår verksamhet berörs av politiska beslut – och vår verksamhet påverkar omvärlden – lokalt, nationellt och globalt. Därför deltar vi gärna i debatten. Vi pratar gärna om grossistens viktiga roll för svensk livsmedelsproduktion, för hållbar logistik och för en hållbar livsmedelskedja. Här kan du läsa mer om de frågor som engagerar oss.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.