Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Serveras lager i Umeå lagerhåller skyddsutrustning för vård- och äldreomsorg

Region Västerbotten och 15 kommuner i Västerbotten har sedan i våras valt Martin & Servera för att lagerhålla, plocka och distribuera skyddsutrustning. Nu när smittotalen ökar igen förlängs kontraktet. Det är ett förtroendeuppdrag som Martin & Servera tar på stort allvar.
I våras fick samtliga länsstyrelser i Sverige uppdraget av Socialstyrelsen att bygga upp länsgemensamma lager för att säkerställa tillgång till skyddsmaterial, som exempelvis handskar, munskydd och visir under coronapandemin. Martin & Servera i Umeå blev ett naturligt val eftersom vi redan är huvudleverantör av livsmedel till regionen och 15 kommuner i Västerbotten, med en frekvent distributionsplan för hela området.

– Det här är ett förtroendeuppdrag för oss. Det är viktigt och en självklarhet för oss att vi hjälps åt i dessa tider. Speciellt när vi redan är en viktig partner till samhällsviktiga funktioner som sjukhus, skolor, daghem och äldreomsorg. Vi levererar redan livsmedel dit så det blir naturligt att även leverera skyddsmaterial, säger Erland Andersson, platschef Martin & Servera Logistik Umeå.

Normalt räcker regionens och kommunernas egna lager – men när behoven ökar saknas kapacitet att lagerhålla stora egna volymer. I Västerbotten har smittoandelen varit relativt låg i jämförelse med resterande län, vilket har gjort att volymerna har varit små och lagren i princip stått orörda, fram tills nu.

– Vi har en frekvent distributionsplan varje vecka vilket gör det lätt för kommunerna att välja dag för leveranserna. Vi tar emot, plockar, och levererar produkterna på i princip samma sätt som till en vanlig livsmedelskund, säger Erland Andersson.

Martin & Servera i Umeå har löpande veckomöten tillsammans med Region Västerbotten och Umeå kommun för att stämma av att allt fungerar, vilka inleveranser som är på ingång samt status kring det nuvarande smittoläget. Eftersom läget i samhället har förändrats drastiskt de senaste veckorna inväntar nu lagret en stor leverans med bland annat flera miljoner munskydd och fler leveranser förväntas komma.

– Vi kommer hjälpa till och göra allt vi kan så länge det behövs, säger Erland Andersson.
Publicerad2020-12-09

Läs mer

Inspiration

Senaste informationen om coronapandemin

Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.