Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Under 2018 räddades 44 ton varor från att bli svinn hos oss på Martin & Servera

Att minska svinnet i hela livsmedelskedjan är viktigt ur både en ekonomisk och en miljömässig synvinkel. När svinnet minskar, så minskar negativ miljöpåverkan eftersom det inte produceras varor som aldrig förbrukas. Under året som gick räddade Martin & Servera hela 44 ton varor från att bli svinn.

Vi stöttar Stockholms Stadsmissions Matcentralen liksom Västerås Stadsmission för att ta vara på livsmedel och drycker som av någon anledning inte kan säljas, men fortfarande är fullt användbara. Under 2018 har samarbetet totalt räddat 44 ton varor från att kastas.

”Vi är glada för att varorna kommer till användning. Det här är en av många åtgärder vi gör för att minska matsvinnet i livsmedelskedjan”, berättar Birgitta Niemi, miljö- och kvalitetssäkringsansvarig på Martin & Servera.

Martin & Serveras varuvårdare på lagren i Norrköping och i Enköping inventerar löpande för att identifiera varor som kan vara användbara. Ansvariga medarbetare bedömer, i samarbete med mottagaren av varuleveransen, om tillgängliga varor är säkra och användbara.

”Att maten är trygg och säker är lika viktigt vid dessa leveranser som när vi levererar varor till våra ordinarie kunder”, säger Birgitta.
Om oss

Stockholms Stadsmission

Vi stöttar Stockholms Stadsmission. Varje dag gör Stockholms Stadsmission skillnad för människor som lever i utsatthet i staden. Vårt stöd bidrar till akuta insatser såsom mat och kläder och till att människor får känna gemenskap och får kraft och motivation att förändra sina liv. Tillsammans gör vi Stockholm till ett mänskligare samhälle för alla.
Publicerad2019-01-22

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.