Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera och Kronfågel i samarbete för att rädda mat

Recept

Hönsfärsburgare med krispsallad, silverlök, dragondressing, plommontomater och inlagd gurka

Äntligen kan Kronfågel i samarbete med Martin & Servera presentera en nyhet gjord på hönskött – en fantastiskt god och smakrik hönsfärsburgare. Denna burgare görs på köttet från värphöns, en råvara som annars inte tas tillvara fullt ut. Men nu blir det ändring på det och vi kan nu njuta av en klimatsmart och hälsosam hönsfärsburgare. En burgare god i dubbel bemärkelse.
Igår, torsdag 8 november, medverkade Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera, i tv-programmet Maträddarna som gett sig ut på en resa för att stoppa matsvinnet.

Maträddarna är SVT:s nya satsning som hade premiär förra veckan. I programmet leder journalisten Anne Lundberg och kocken Paul Svensson tittarna genom den högaktuella frågan om minskat matsvinn. För att hitta hur vi kan minska svinnet går de hela vägen med besök hos bönder, butiker, fabriker och konsumenter.

Burgare på hönsfärs

I torsdagens program diskuterades hur vi kan använda köttet från hönor som tidigare varit värphöns. Paul tillagade en burgare på hönsfärs. Stefan Calrell fick smaka och komma med synpunkter på produkten vad gäller smak och utseende, men också om produktens kommersiella möjligheter.

 

”Vi vill göra något åt att många gamla värphöns idag slaktas utan att användas. Efter programmet har vi på Martin & Servera inlett ett samarbete med Kronfågel i syfte att ta fram en produkt på hönsfärs för offentlig marknad”, berättar Stefan.

 

Nu finns en testprodukt i form av en hönsfärsburgare som provsmakades i veckan. Den har stor potential, men det är en bit kvar för att landa projektet i en färdig produktlansering. Det krävs mer tester, kalkylering, paketering och marknadsföring. Målet är att produkten ska finnas för försäljning någon gång under våren.

Läs mer

Inspiration

Samarbete för hållbar mat: Ta tillvara värphönsen

En idé och två samarbetspartners med samma fokus: Bidra till minskat matsvinn. Nu lanserar Kronfågel, i samarbete med Martin & Servera, den ekologiska hönsfärsburgaren.
Nyhet

Ny burgare räddar kött från värphöns

Kronfågel har, i samarbete med Martin & Servera, tagit fram en ny, ekologisk hönsfärsburgare. Idén föddes i ett tv-program i höstas och har sedan utvecklats med syftet att rädda det värphönskött som ofta går till djurfoder eller inte används alls.
Publicerad2018-11-09

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.