”Nu ska vi bara njuta och landa och fira efter Sebastians fantastiska prestation. Vägen hit krävt enormt förarbete och träning så det här är en fantastisk belöning. Sen byter vi fokus för att skapa de godaste rätterna i världen inför VM i Lyon”, säger Tommy Myllymäki, som själv vunnit såväl brons som silver i Bocuse d’Or.
Sebastian Gibrands tävlingsrätter Ljusa Sommardagar som serverades på tallrik, samt Varma Sommarnätter som serverades på fat, tillagades enligt reglerna för 15 personer vardera.
Tallrikspresentationen bestod av hönsägg med örter och vitlök, Castelmagno-ost, krispig potatis, smör och olivoljeemulsion, koldoftande zucchini och Albengasparris.
Fatpresentationen bestod av Fassone-nötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och Sant Andrea-risragu.
”Vilken resa och vilket resultat. Jag är så oerhört stolt, glad och utmattad. Stort tack till min vapendragare och commis Gustav Leonhardt. Och min coach. Och hela Gastronomi-Sverige som möjliggjort allt detta. Nu ska vi fira”, hälsar Gibrand från Turin.Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:
- Sebastian Gibrand, kandidat
- Tommy Myllymäki, coach
- Gustav Leonhardt, commis
- Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
- Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige