Målet med Nordiska mästerskapet i Food Truck är att höja kvaliteten på maten i food trucks och att lyfta mat- och designkulturen runt food trucks.
Martin & Servera sponsrar eventet för att vara med och främja utvecklingen i branschen. Vi hade med oss kocken Mattias Larsson som grillade kött på scenen och lagade passande tillbehör. Han signerade också sin senaste kokbok därifrån recepten kom från.
I juryn finns kockar och profiler med lokal anknytning, alla med uppgiften att utse vinnarna i de olika tävlingsklasserna. Segrarna fick ett presentkort på Martin & Servera Restaurangbutiker och får framåt tävla och nätverka med Europas bästa food trucks.
Vinnarna som korades:
Bästa vegetariska: Indian street food
Bästa kött: Irvin’s BBQ
Bästa fisk: Svenska kulturpärlor
Bästa dessert: Järnaglass
Bästa koncept: Irvin’s BBQ
Bästa kreativa rätt: Strengnäs Tidning news truck