Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nya skatteregler gör det möjligt för företag att ge gåvor till anställda på upp till 1000 kronor

De nya skattereglerna ökar möjligheten för restauranger att erbjuda företag matkassar och julbord som sedan ska ges som gåvor och tex skickas hem till medarbetarna. Under perioden 1 juni 2020 till 31 december 2020 gäller en tillfällig skattefrihet för gåvor från arbetsgivaren upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd.

Det blir en annorlunda höst men det sätter inte stopp för kreativiteten ute på restaurangerna. Vi har sett en stor ökning av verksamheter som erbjuder take away i olika format. Något som har varit populärt under året är färdigpackade kassar där restaurangen låter det sista momentet göras av gästen själv, hemma i sitt eget kök.

Julbord direkt till dörren

Nu när julbordssäsongen närmar sig ökar förfrågan från olika företag att kunna ge sina medarbetare uppskattning och en härlig julkänsla genom att kunna skicka hem ett julbord.

Tidigare har gränsen för att ge en gåva skattefritt legat på 450 kronor. Denna har nu tillfälligt höjts till 1000 kronor och öppnar upp större möjlighet för restauranger att rikta sig till företag som vill ge gåvor.

Skattefriheten gäller utöver de skattefria gåvor som redan finns som exempelvis julgåvor och gäller från den 1 juni till den 31 december 2020. De anställda kan få olika gåvor men med samma värde och gåvorna kan ges vid flera tillfällen. Skattefriheten gäller till den del gåvorna inte sammantaget har ett värde som överstiger 1 000 kr inklusive mervärdesskatt. Om gåvan är värd mer än 1 000 kr så beskattas den del som överstiger 1 000 kr.

Läs mer på skatteverket

Länk till de nya skattereglerna

Publicerad2020-09-14
Inspiration

Allt för julen

Vi är redo för jul! Inför årets alla härliga julbord har vi dukat upp med inspiration, tips, recept och kampanjpriser på mängder av julfavoriter. Allt du behöver för att servera dina gäster en riktigt god jul, helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.