Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Pontus Lindgren är Årets Unga Kock 2021 

Pontus Lindgren är Årets Unga Kock 2021 
Pontus Lindgren från restaurang Omaka i Stockholm korades 25 mars till Årets Unga Kock 2021. Det skedde vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. 

I finalen gällde det för Pontus Lindgren och den andra finalisten Jonas Svensson från Lux dag för dag, Stockholm att tillaga en trerättersmeny. I den hemliga råvarukorgen fanns en hel röding och flankstek som huvudingredienser. Efter en tuff duell stod det klart att Pontus Lindgren blev vinnare. 

Tävlingen Årets Unga Kock är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Som segrare går nu Pontus Lindgren vidare till världsfinalen Paris. Den äger rum i september och då deltar ett tjugotal kockar. 
Foto: Chaine Presse.

Juryns motivering
Har på kort tid skapad en genomtänkt meny med höga smaker och med respekt för råvarorna. 

Pontus segermeny

  • Tartar på flankstek med inkokt kronärtsskocka, rostad mandel, picklad schalottenlök, vitlök och salvia, majonnäs och riven wrångebäcksost  
  • Smörbakad röding med jordärtskockskräm, bakad sparris, picklad jordärtskocka och brynt smör  
  • Citronsockerkaka med chokladmousse, rabarberkompott och crumble  
Läs mer om Årets Unga Kock
https://chaine.se/arets-unga-kock/ 
Publicerad2021-03-30

Läs mer

Nyhet

Anton Kardell är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell korades igår kväll till Årets Unga Kock 2020 vid en ceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Anton Kardell var en av sex finalister som tillagade en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.