Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Restauranglabbet och Martin & Servera experimenterar om hållbarhet i framtidens restaurang

Sedan några månader finns Martin & Servera X, vars syfte är att utveckla digitala tjänster som stärker Martin & Servera Restauranghandels position på marknaden. Nu presenteras det första experimentet – ett samarbete med Restauranglabbet för att testa hållbara lösningar för framtidens restaurang.

Martin & Servera och Restauranglabbet har inlett ett samarbete i sin gemensamma ambition och strävan efter att utveckla hållbar restaurangdrift. Områden som samarbetet kommer att beröra är cirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech.

Restauranglabbet är ett unikt innovationsprojekt som samlar näringsliv och akademi för att undersöka hur hållbart och cirkulärt ett komplett och komplext restaurangsystem kan bli. Projektet manifesteras genom en riktig krog, tillika testbädd, för våra egna och gränsöverskridande samarbeten med närliggande branscher.

Johan Gottberg, är en av initiativtagarna. Han uppskattar att Martin & Servera går in i samarbetet.

"När jag etablerade Food Waste-rörelsen i Sverige för ett par år sedan var det bara ett första steg. Med Restauranglabbet vill vi ta hållbarhetsfrågan hela vägen. Jag är glad att Martin & Servera är med på resan som första samarbetspartner. Vi delar samma ambition - att uppgradera och säkra framtidens restaurangbransch!", berättar Johan.

Emilia Liljeström har rollen som chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.

"Vi vill driva innovation och digitalisering tillsammans med våra kunder. Syftet är att utveckla lösningar som kan hjälpa våra kunder att bli än mer framgångsrika", säger Emilia.

"Ju snabbare vi vågar testa nya idéer, desto snabbare kommer vi lära oss och utvecklas. Restauranglabbet handlar om precis just det, att testa framtidens hållbara lösningar, inte bara på pappret, utan i verklig restaurangdrift", berättar Emilia. 

Läs mer om våra samarbeten för en hållbar framtid

Om oss

Karma

Vi på Martin & Servera samarbetar med Karma-appen där du som driver restaurang eller café kan minska ditt matsvinn till nära noll – varje dag. Karma och Martin & Servera har samarbetat ända sedan starten.
Nyhet

Martin & Servera samverkar för hållbara livsmedel

Martin & Servera är sedan årsskiftet medlemsföretag i branschinitiativet Hållbar Livsmedelskedja. Syftet är att nå en ökad samverkan i livsmedelskedjan på hållbarhetsområdet.
Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.
Publicerad2019-05-16

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.