Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nytt samarbete med &Repeat kring retursystem för återanvändningsbara take away-förpackningar

Nytt samarbete med &Repeat kring retursystem för återanvändningsbara take away-förpackningar
Den 1 januari 2024 införs lagkrav om att alla som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning per dag ska erbjuda gästen flergångsförpackningar som ett alternativ. Tillsammans med &Repeat gör vi en gemensam satsning där våra kunder erbjuds en användarvänlig och prisvärd lösning på flergångssystem.
– Vi vill hjälpa våra kunder med lösningar som förenklar och underlättar. Därför är vi glada att kunna erbjuda den här lösningen för flergångssystem via &Repeat, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.  
 
Förändrat konsumentbeteende och en snabbt växande trend mot take away har inte bara medfört en stark tillväxt för branschen, men också en betydande miljöbelastning i form av avfall och nedskräpning.  
 
– Vi förser alla anslutna restauranger med både flergångsprodukter och ett digitalt utlåningssystem för restauranggäster via mobilapp, godkänt av Naturvårdsverket, så att de enkelt och prisvärt kan möta kraven i den nya lagstiftningen. På så sätt kan vi tillsammans minska behovet av engångsförpackningar i branschen, säger Mikael Berglin, co-founder samt head of sales & business development på &Repeat. 
 
Så här fungerar det: 
 
  • Restaurangen anmäler sig till tjänsten &Repeat via martinservera.se 
  • Restaurangens gäster laddar ner appen &Repeat som finns på App store och Google Play 
  • Gästen beställer mat/dryck i flergångsförpackning och scannar QR-koden på förpackningen (utan extra kostnad för gästen) 
  • Gästen lämnar använd förpackning till någon restaurang ansluten till &Repeat (hittas enkelt i appen) 
  • Återlämning ska ske inom 5 dagar, om betalkort registrerats i appen gäller återlämning inom 14 dagar 
  • Restaurangen scannar QR-kod vid återlämning av använda förpackningar
  • Flergångsförpackningarna klarar 500 diskningar. Restaurangen hanterar disken själva eller ansluter sig till ett system med central diskhantering* . Flergångsförpackningarna är sedan klara att användas igen.
 
– Samarbetet med &Repeat är ett bra exempel på hur vi som stor aktör kan underlätta för våra kunder. Vi följer samtidigt utvecklingen kring hållbara alternativ för engångsförpackningar där det pågår en hel del innovationsarbete på materialsidan och inom kort har vi också ett sortiment av flergångsförpackningar att beställa för de kunder som vill hantera detta själva, säger Irene Waldemarson. 

*erbjuds mot extra kostnad via &Repeat – till att börja med endast på vissa orter 
Publicerad2023-10-27

Ta del av erbjudandet

&Repeat retursystem - fri anslutningsavgift och tre månader kostnadsfritt

Med &Repeat kan du erbjuda dina gäster take away-lådor och bägare som kan användas om och om igen. Genom att ansluta dig till tjänsten får du både de lådor och bägare du behöver och ett digitalt system för utlåning som gör det både enkelt och prisvärt att skippa engångsprodukterna.
Kunskap

Nya lagkrav på återanvändbara muggar och matlådor för take away

Från den 1 januari 2024 måste restauranger, kaféer och andra serveringsställen som erbjuder sina kunder mat och dryck i matlådor och muggar för engångsbruk också erbjuda flergångsalternativ. Läs mer om vad det betyder och vad det ställer för krav på din verksamhet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.