Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Samlad information från myndigheterna

Vi vet att frågorna inför sommarsäsongen är många. Därför vill vi hjälpa dig att på enklast sätt hitta information som du kan sprida till dina gäster och anställda. Här har vi samlat den information, gällande coronasituationen, som kommer från olika myndigheter och berör restaurangbranschen.

Vad gäller egentligen i sommar? Hur ska jag kommunicera reglerna med mina gäster?

Uppdaterad information finns alltid på Folkhälsomyndighetens hemsida
https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/hslf-fs-202037/


Ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Den 1 juli 2020 trädde en ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. Det innebär att serveringsställen såsom restauranger, barer och caféer enligt lag får ansvar för att vidta åtgärder för att förhindra spridning av covid-19.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-2020526-om-tillfalliga-smittskyddsatgarder_sfs-2020-526

Nya föreskrifter från Folkhälsomyndiheten 7/7 2020

Folkhälsomyndigheten har i samband med den nya lagen tagit fram nya föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Föreskrifterna ska hjälpa caféer och restauranger att motverka spridning av covid-19.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/juli/nya-foreskrifter-och-allmanna-rad-till-serveringsstallen/


Safe to visit

Visita, bransch- och arbetsgivarorganisationen för besöksnäringen, lanserade i juni kampanjen Safe to visit. Kampanjen består av tre broschyrer med åtgärder mot smittspridning på restauranger, hotell och campingplatser. Delar av materialet finns tillgängligt för alla via Visitas hemsida

https://visita.se/visitas-arbete-under-coronakrisen-covid-19/

Information på flera språk

Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap har på sin sida krisinformation.se samlat information på flera olika språk.

Här finns information gällande restauranger, hotell och campingar på engelskahttps://www.krisinformation.se/en/summer

Samt på 25 ytterligare språk inklusive arabiska, finska, tyska, somaliska, teckenspråk mm
https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/andra-sprakother-languagesBegränsningar vid sammankomster

Från och med 29 mars 2020 gäller ett maxantal på 50 deltagare vid sammankomster och offentliga tillställningar.

Enligt Polismyndigheten räknas inte restauranger som en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning

Läs hela nyheten här
Mer information finns hos polisen
 


Krispaket för svenska småföretagare presenterat

Under onsdagen 25/3 presenterade regeringen ett nytt stödpaket till svenska småföretagare som drabbas av konsekvenserna från coronaviruset. Paketet innehåller bland annat sänkta arbetsgivaravgifter, tillfälliga rabatter på hyreskostnader och en statlig lånegaranti. Förslagen kommer att överlämnas till riksdagen i extra ändringsbudget inom kort.
Läs mer om krispaketet 

 

Folkhälsomyndighetens frågor och svar för restauranger

Folkhälsomyndigheten har med stöd av smittskyddsförordningen sammanställt frågor och svar gällande de nya regler som rör restauranger, krogar och kaféer för att minska risken för spridning av covid-19. På webbsidan hittar du all uppdaterad och aktuell information kring frågor som berör bland annat trängsel, servering, egenkontroll, take away
Ta del av alla frågor och svar

Staten tar hela sjuklönekostnaden

Regeringen har föreslagit att staten tillfälligt tar hela kostnaden för alla sjuklönekostnader under april och maj. Du som är egenföretagare ersätts genom att du får en schabloniserad sjukpenning för dag 1–14.

Läs mer 


Löpande myndighetsinformation

På verksamt.se samlas information från myndigheter, som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Här finns den senaste informationen, och länkar till mer information, om exempelvis:

  • Korttidspermittering
  • Anstånd med skattebetalningar
  • Regler för sjuklönekostnader
  • Tillfälliga karensregler
Läs mer på verksamt.se
Publicerad2020-03-30

Läs mer

Nyhet

Kundinformation om situationen med coronaviruset

Situationen med coronaviruset har på kort tid drabbat hela restaurang- och besöksnäringen hårt med stora nedgångar i försäljningen. Här kan du som kund ta del av information om hur det påverkar oss på Martin & Servera, och dig som kund.
Inspiration

Senaste informationen om coronapandemin

Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.