I fredags vann Sebastian Gibrand den nationella uttagningen Bocuse d’Or Sverige, där han tävlade mot Lindor Wink. Sebastian Gibrands lammrätt med svenskt höstlamm tog hem segern med motiveringen:
”Med hög energi och mycket glädje har han skapat en fantastisk smakupplevelse i absolut världsklass. Vass teknik och god estetik, i kombination med balanserade smaker, presenterades tillsammans med ett perfekt tillagat gårdslamm. Med sin fulländade tävlingsrätt är det tydligt att han har kunskapen och viljan att utmana världens gastronomiska elit och ta Sverige överst på prispallen igen, vinnaren är…. Sebastian Gibrand.”
Gibrand är regerande mästare av Bocuse d’Or Europe och han har även en silvermedalj med sig från senaste världsfinalen. Det behövs en topp 10 placering på Bocuse d’Or Europe för att kvalificera sig till världsfinalen, men det är förstås guldet han siktar på.
”Det är verkligen guldmedaljen jag vill åt. Samtidigt älskar jag att tävla och det finns inget större än Bocuse d’Or. Under min senaste satsning har jag utvecklats mycket som både kock och människa och jag ska ge allt jag kan för att ta hem en ny guldmedalj för Sverige”, säger Sebastian Gibrand.
Endast en gång har Sverige stått högst på prispallen i världsfinalen av Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda kocktävling. Det var 1997, då Mathias Dahlgren tog hem segern. Nästa världsfinal går av stapeln i Lyon 2021.