Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Sebastian Gibrand representerar Sverige i Bocuse d’Or Europa

Nu står det klart att Sebastian Gibrand representerar Sverige i Bocuse d’Or Europa. Tävlingen hålls denna gång i Tallin och går av stapeln i maj nästa år.

I fredags vann Sebastian Gibrand den nationella uttagningen Bocuse d’Or Sverige, där han tävlade mot Lindor Wink. Sebastian Gibrands lammrätt med svenskt höstlamm tog hem segern med motiveringen:

”Med hög energi och mycket glädje har han skapat en fantastisk smakupplevelse i absolut världsklass. Vass teknik och god estetik, i kombination med balanserade smaker, presenterades tillsammans med ett perfekt tillagat gårdslamm. Med sin fulländade tävlingsrätt är det tydligt att han har kunskapen och viljan att utmana världens gastronomiska elit och ta Sverige överst på prispallen igen, vinnaren är…. Sebastian Gibrand.”

Gibrand är regerande mästare av Bocuse d’Or Europe och han har även en silvermedalj med sig från senaste världsfinalen. Det behövs en topp 10 placering på Bocuse d’Or Europe för att kvalificera sig till världsfinalen, men det är förstås guldet han siktar på.

”Det är verkligen guldmedaljen jag vill åt. Samtidigt älskar jag att tävla och det finns inget större än Bocuse d’Or. Under min senaste satsning har jag utvecklats mycket som både kock och människa och jag ska ge allt jag kan för att ta hem en ny guldmedalj för Sverige”, säger Sebastian Gibrand.

Endast en gång har Sverige stått högst på prispallen i världsfinalen av Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda kocktävling. Det var 1997, då Mathias Dahlgren tog hem segern. Nästa världsfinal går av stapeln i Lyon 2021.

Publicerad2019-10-27

Läs mer

Nyhet

Martin Moses är Årets Kock 2019

Martin Moses är Årets Kock 2019 och ny svensk mästare i professionell matlagning. I fredags tilldelades han Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av Prins Carl Philip.
Nyhet

Nordisk dominans i finalen av Bocuse d’Or – Sverige och Sebastian tog silver

Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt vann silver framför trean Norge och efter guldpristagaren Danmark, i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or. Totalt tävlade 24 nationer.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.