Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Skatt på plastkasse och plastpåse

Från 1 mars 2020 infördes en ny skatt på plastkassar. Skatten läggs till på inköpspriserna från 1 maj 2020, vilket resulterar i att alla kassar och påsar får ett förhöjt pris med antingen 3 kr eller 30 öre.
Regeringens avsikt med den nya skatten är att minska mängden förpackningar och förpackningsavfall. Det betyder att alla plastkassar och plastpåsar som säljs av Martin & Servera får ett höjt pris.

Den extra kostnaden för skatten kommer att läggas till på inköpspriserna från 1 maj 2020, vilket resulterar i att alla kassar och påsar som säljs av Martin & Servera till kunder får ett förhöjt pris med antingen 3 kr eller 30 öre.

Definitionen av en plastbärkasse som omfattas av 3 kronors-skatten är en kasse med eller utan handtag, som till största delen består av plast och som är avsedd att packa i eller bära hem varor från ett försäljningsställe.

En liten påse som omfattas av 30 öres-skatten är mindre än 15 mikro­meter och har en maximal volym om 7 liter, exempelvis en frukt- och grönsakspåse i matbutiken. Även papperspåsar med fönster får den låga skatten.

– Plastpåsar som inte är till för att packa eller bära varor i omfattas inte av skatten. Inte heller påverkas bärkassar i andra material än plast eller plastkassar framtagna för varaktigt bruk.
Publicerad2020-05-04

Läs mer

Hållbarhet

Vi minskar användningen av plast

Martin & Servera arbetar för att minska användningen av plast i sortiment och förpackningar. Vi har en policy som styr sortimentet mot alternativa material och nya förpackningslösningar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.