Följande kockar (utan inbördes ordning) gick vidare till kvaltävlingen:
- Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
- Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
- Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
- Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
- Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
- Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
- Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm
- Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
- Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
- Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
- Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
- Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
- Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
- Christian Siberg - Omaka, Stockholm
- Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
- Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
- Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
- Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
- Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
- Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
- Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
- Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
- Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
- Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad
Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!
I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av: Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik),Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).