Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Stegvis plan för att häva coronarestriktioner ger tydlighet för restauranger

Regeringen har tagit fram en stegvis plan för hur restriktionerna hävs som presenterades vid en pressträff 27 maj. Planen sträcker sig från juni och in i hösten.
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har tidigare annonserat att öppettider för serveringsställen förlängs till 22:30 från 1 juni. Vid en pressträff 27 maj presenterades den stegvisa planen för hur restriktionerna kring corona hävs. Alla datumangivelser är preliminära och kan komma att ändras om smittläget förändras.

  • Från 1 juni då öppettider förlängs fram till klockan 22:30. Begränsningen till max 4 personer per sällskap och avstånd mellan bord kvarstår. Restriktioner för restauranger i köpcentrum försvinner också.
  • Från 1 juli tas maxantalet per sällskap - och avstånd mellan sällskap - bort för servering utomhus. Det blir också tillåtet att servera mat och dryck till stående utomhus. Restriktioner för sällskap inomhus kvarstår. Från mitten av juli kan öppettider för serveringsställen förlängas ytterligare, alternativt att restriktionen försvinner helt.
  • Preliminärt räknar regeringen att häva restriktionerna för vad som gäller serveringsställen inomhus från september men anger inget särskilt datum.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats
Publicerad2021-05-27

Läs mer

Inspiration

Stötta din lokala restaurang

Vi inom Martin & Servera-gruppen uppmanar alla att köpa avhämtning under parollen #stöttadinlokalarestaurang. Samtidigt arrangerar vi en serie webbinarier och en kampanj i sociala medier.
Inspiration

Senaste informationen om coronapandemin

Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.