Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Stoppad alkoholförsäljning efter klockan 22:00

För att förhindra ökad smittspridning av coronaviruset föreslår regeringen att alkoholförsäljning förbjuds på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22:00 och 11:00. Förslaget är skickat på remiss och beslut verkställs under vecka 47.

Under onsdagens presskonferens presenterade regeringen förslaget att servering som avses i alkohollagen av spritdrycker, vin, starköl, och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat förbjuds mellan klockan 22.00 och 11.00.

Det innebär att restauranger/barer med serveringstillstånd måste stänga helt senast klockan 22:30.

Förbudet gäller inte på särskilda boenden (till exempel äldreboenden) eller rumsservering på hotell eller minibarer på hotellrum.

Förordningen föreslås träda i kraft den 20 november 2020 och gälla till sista februari 2021.

Läs mer: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/departementsserien-och-promemorior/2020/11/forslag-till-forordning-om-tillfalligt-forbud-mot-servering-av-alkohol/

Publicerad2020-11-13
Inspiration

Senaste informationen om coronapandemin

Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.