I tisdags utsågs Björn Frantzén till väldens bästa kock, då "The Best Chefs Award" gick av stapeln i Barcelona. Tävlingen låter professionella inom olika delar av restaurangbranschen själva rösta fram en lista på världens 100 bästa kockar.
Björn Frantzén, som kom på en fjärde plats i förra årets tävling, driver bland annat restaurang Frantzén i Stockholm. Restaurangen har utmärkt sig som den första i Sverige att bli tilldelad högsta betyg, tre stjärnor, i Guide Michelin.
På andra plats kom fjolårets vinnare Joan Roca från Spanien och tredje platsen kneps av Dabiz Muñoz, även han från Spanien.
Tre andra svenska kockar fanns med på listan. Magnus Nilsson från Fäviken Magasinet i Åre kom på plats 46, Emma Bengtsson på Aquavit i New York kom på plats 57 och Fredrik Berselius från Aska i New York knep plats 85.
Martin Moses är Årets Kock 2019 och ny svensk mästare i professionell matlagning. I fredags tilldelades han Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av Prins Carl Philip.
I lördags utsågs Jonas Karlsson till Årets Ekokock 2019. Tävlingen, som är den sjätte i ordningen, fokuserar på att främja ett hållbarhetstänk inom gastronomi.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.