Under måndagskvällen välkomnades runt 150 gäster från restaurangbranschen till Nationalmuseum i Stockholm för den årliga middagen och prisutdelningen av Svenska Gastronomipriset. Tillsammans med Sorundahallarna sponsrade Martin & Servera med råvaror till kvällens middag.
Vinnarna i de tio kategorierna i Svenska Gastronomipriset är framröstade av ett hundratal kollegor i restaurangbranschen och ingen extern jury är involverad.
Ett stort grattis till alla vinnare, önskar vi på Martin & Servera!
Vinnarna i alla kategorier 2021
- Kockarnas Kock: Björn Frantzén, Restaurant Frantzén
- Kockarnas Krog: Restaurant Frantzén, Stockholm
- Sommelierernas Sommelier 2021: Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
- Sommelierernas Dryckesupplevelse 2021: PM & Vänner, Växjö
- Servitörernas Servitör: Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo
- Servitörernas Serviceupplevelse: Gastrologik, Stockholm
- Konditorernas Konditori: Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
- Konditorernas Konditor: Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala
- Baristornas Barista: Håkan Sävlind, Pascal, Stockholm
- Baristornas Kaffeupplevelse: Drop Coffee, Stockholm
Läs mer om Svenska Gastronomipriset på Restaurangvärldens hemsida.
Foto: Magnus Sandberg