Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Svenska Kocklandslaget nya tävlingstema - Nyfikenhet

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg. Till VM har medlemmarna i Kocklandslaget tagit fram ett individuellt tema som döpts till ”Curious by nature”.

Kocklandslaget släpper samtidigt en sinnesfilm på temat där titelspåret Moln är gjort av artisten Menke.

”Som kock på världsnivå måste man ständigt gå emot det förväntade och bestämma sig för att utveckla och förfina det redan perfekta. Drivkraften som ligger bakom storslagna prestationer är nyfikenheten, en insikt som har lett fram till tävlingstemat: Curious by nature. Temat beskriver oss som lag och vad vi står för. Konkurrensen är knivskarp, men vi går för guld”, säger Team Manager Fredrik Andersson.

Temat utvecklas

Det nya tävlingstemat har Svenska Kocklandslaget arbetat fram med matkommunikationsbyrån Food & Friends. Temat syftar till att hålla en röd tråd för både lag, sponsorer och fans. Under OS i Erfurt arbetade man framgångsrikt med temat ”Respect for the resources” ett tema som nu har utvecklats till ”Curious by nature”.

”Temat innebär i praktiken mycket experimenterande, vilket kan leda till en hel del frustration i köket, när saker inte går riktigt som man tänkt. Men med det här nyfikna laget som bara fortsätter att utforska, hittar vi ibland fram till smaksensationer som är så bra att allt är värt det”, fortsätter Fredrik Andersson.


Under ett års tid har Kocklandslaget tränat på VM-menyn med varmköksträningar varje månad för 110 gäster i ”Framtidens Kök” hos Electrolux i Stockholm. Laget kommer också att göra gästspel och aktiviteter på olika platser under våren där det nya temat kommer att stå i fokus.
Video

Se filmen

Vårens kalender för Svenska Kocklandslaget

  • Mars: Nordiska Mästerskapen i Herning. Tävlande: Ola Wallin.
  • April: Gastro Nord (olika aktiviteter hela veckan).
  • Maj: Göteborgsvarvet. Landskamp mot det norska landslaget.
  • Juli: Global Chef & Global Pastry Chef Kuala Lumpur, Malaysia. Tävlande: Jimmi Eriksson & Frida Bäcke.
  • September: Lagets sista träning sker på annan ort än Stockholm.
  • Oktober: Generalrepetition i Stockholm, Kalla bordet ställs ut i Ljusgården på NK.
  • November: Culinary World Cup (VM 2018), Luxemburg.
Publicerad2018-02-09

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.