Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

GULD! Svenska Kocklandslaget är bäst i världen!

Inspiration

En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel

I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?
Om oss

Svenska Kocklandslagen

Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
Under prisutdelningen på Culinary World Cup fick Svenska Kocklandslaget guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen, men skulle dessa poäng verkligen räcka hela vägen? Det gjorde det!!!

Martin & Servera är sedan många år, tillsammans med koncernbolagen Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, en av Svenska Kocklandslagets huvudsponsorer.


Culinary World Cup är en prestigefylld och internationell tävling där landslag från många av världens främsta matnationer mäter sig mot varandra.


I 2018 års tävling tog alltså Svenska Kocklandslaget hem guldet. De är bäst i världen! Tävlingen är uppdelad i två delmoment – det kalla bordet och varmkök. Det svenska laget fick guldpoäng i båda momenten och totalpoängen räckte hela vägen till guldmedaljen.

Vi vill dessutom gratulera Stockholm Culinary Team som blev bästa regionallag under Culinary World Cup, och Fazer Culinary Team, som representerade Sverige i storköksklassen, som också placerade på en förstaplats. Fazer Culinary Team består av kockar och matinspiratörer som till vardags jobbar i lunchrestauranger runt om i Sverige. I storköksklassen tävlade laget med en budget på 5 euro per person. På endast 5 timmar skulle de laga och servera en trerättersmeny till 150 personer.

Trippelvinsten i Culinary World Cup är en viktig bekräftelse och förstärker Sveriges position på den globala måltidskartan.


Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!

Culinary World Cup

Culinary World Cup arrangeras vart fjärde år i Luxemburg. Det är den näst största tävlingen och inofficiellt kallas det för VM för lag. De 30 bästa nationerna från hela världen tävlar i två grenar, Kalla Bordet och Varmköket. Laget som vinner koras till Culinary World Cup-segrare.

Publicerad2018-11-29

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.