"Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan", skrev Michael Ellis, internationell chef för Michelin-guiderna, som motivering.
”Det känns stort, riktigt stort”, säger Björn Frantzén som var på plats under utdelningen i Köpenhamn.
Maaemo i Oslo och Geranium i Köpenhamn var först i Norden med tre stjärnor i Guide Michelin redan 2016. Nu får de sällskap av Frantzén i Stockholm. Stort grattis! Läs mer om Frantzén här.Årets svenska stjärnor
TRE STJÄRNOR
- Frantzén, Stockholm
TVÅ STJÄRNOR
- Daniel Berlin, Skåne Tranås
- Sav, Malmö
- Aloë, Stockholm
- Agrikultur, Stockholm
Såhär går bedömningen till
Stjärnorna delas ut endast baserat på maten som serveras.Fem kriterier vägleder inspektörerna i bedömningen:
- Kvaliteten på råvarorna
- ”Hantverket” – smaken och tillagandet
- ”Personligheten” – hur väl kocken lyckas i att hitta ett eget uttryck
- Värde för pengarna
- Kvalitet över tid – det ska vara en lika fantastisk upplevelse oavsett när du besöker restaurangen.