Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Sverige har fått sin första 3-stjärniga krog!

Tre stjärnor till Frantzén! Igår kväll fick Sverige sin första restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Det är första gången sedan Guide Michelin började belöna Sverige med stjärnor 1984, som en restaurang når den nivån. Totalt fick fem olika restauranger i Sverige stjärnor.

"Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan", skrev Michael Ellis, internationell chef för Michelin-guiderna, som motivering.

”Det känns stort, riktigt stort”, säger Björn Frantzén som var på plats under utdelningen i Köpenhamn.

Maaemo i Oslo och Geranium i Köpenhamn var först i Norden med tre stjärnor i Guide Michelin redan 2016. Nu får de sällskap av Frantzén i Stockholm. Stort grattis! Läs mer om Frantzén här.

Årets svenska stjärnor

TRE STJÄRNOR

  • Frantzén, Stockholm

TVÅ STJÄRNOR

  • Daniel Berlin, Skåne Tranås
EN STJÄRNA
  • Sav, Malmö
  • Aloë, Stockholm
  • Agrikultur, Stockholm

Såhär går bedömningen till

Stjärnorna delas ut endast baserat på maten som serveras.
Fem kriterier vägleder inspektörerna i bedömningen:
  1. Kvaliteten på råvarorna
  2. ”Hantverket” – smaken och tillagandet
  3. ”Personligheten” – hur väl kocken lyckas i att hitta ett eget uttryck
  4. Värde för pengarna
  5. Kvalitet över tid – det ska vara en lika fantastisk upplevelse oavsett när du besöker restaurangen.
Publicerad2018-02-20

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.