Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet
Från den 1 februari 2023 köper Martin & Servera Restauranghandel endast ekologiskt odlade bananer. Bananer från konventionell odling tas bort helt från sortimentet. Detta är en del av ambitionen att vara en god kraft för den bransch och det samhälle vi verkar i.
– Det här är ett beslut som är bra för både människa och miljö – och ett beslut som jag är övertygad om att våra kunder stöttar. Vi är Sveriges ledande leverantör till restaurangmarknaden och har, tillsammans med våra kunder, kraften att förändra, säger Pierre Carlsson, försäljningsdirektör privat marknad.  

Ekologiskt odlade bananer är bättre både för människorna som arbetar i produktionen och för miljön eftersom varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används i ekologisk produktion.  

– Försäljningen av konventionellt odlade bananer sjunker och det har naturligtvis gjort beslutet lättare, men det här gör vi i första hand för att bidra positivt till bättre miljö och bättre arbetsvillkor i livsmedelsindustrin. Det här är ett beslut taget mer med hjärta än hjärna, säger Pierre Carlsson. 

Martin & Servera Restauranghandel har egna målsättningar för andelen ekologisk/miljömärkt försäljning av total försäljning i kr – 2030 ska den stå för 50 % i värde till offentlig marknad och 20 % i värde till privata marknaden.  
 
– Totalt för 2022 nådde vi 33,0% på den offentliga marknaden och 10,2% för den privata marknaden.  
 
Publicerad2023-01-19

Fler nyheter

2024.01.29

Högkvalitativt svenskt fläskkött resultatet av nytt samarbete

Linderoc® är den nya svenska kvalitetsgrisen som tagits fram i samarbete mellan Martin & Servera-gruppen och grisproducenten Ekobolaget i Skara. Resultatet av samarbete är ett högkvalitativt, svenskt griskött, med mer smak och marmorering.
2023.11.20

Vi skänker årets julgåva till Rädda barnen

Martin & Servera-gruppen vill bidra till att ge barn som drabbas av konflikt eller naturkatastrofer, mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.
2023.10.31

Test 2023-10-31

Martin & Servera har sedan länge ett ambitiöst och övergripande klimatmål – att koncernens verksamhet ska vara klimatneutral senast 2030. Så när det gäller klimatarbetet i den egna verksamheten finns mycket på plats.
2023.10.27

Nytt samarbete med &Repeat kring retursystem för återanvändningsbara take away-förpackningar

Den 1 januari 2024 införs lagkrav om att alla som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning per dag ska erbjuda gästen flergångsförpackningar som ett alternativ. Tillsammans med &Repeat gör vi en gemensam satsning där våra kunder erbjuds en användarvänlig och prisvärd lösning på flergångssystem.
Läs alla nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.