Den 28 maj korades Thilda Mårtensson från Stockholm som vinnare vid världspremiären av Gastronomi Sverige Commis Award, nya kocktävlingen som riktar sig till unga kvinnliga kockar. Syftet med tävlingen är att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang.
På andra plats kom Evelina Änggren från Halmstad och på tredje plats Emma Westerberg från Stockholm.
På tre timmar tillagade sex kandidater en varmrätt på Mälargös samt vit sparris från Gotland. Juryn, bestående av bland andra Malin Söderström, Ulrika Brydling och Sebastian Gibrand, bedömde rätterna efter smak och textur samt de tävlandes metod och genomförande.
"Med stor respekt för våra fina svenska råvaror har vinnaren med sitt fokus och fart skapat en fantastisk rätt med goda smakkombinationer som sticker ut."
Thilda är en van tävlingskock och commis och hösten 2019 blev hon utsedd till bästa commis under Årets Kock.
Stort grattis Thilda önskar vi på Martin & Servera!
*Commis är benämningen på den assisterande lärlingskocken i ett proffskök.