Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Två nya biogasbilar i Martin & Serveras fordonsflotta – på väg mot hållbara transporter

Två nya biogasbilar i Martin & Serveras fordonsflotta – på väg mot hållbara transporter
Nu tar vi nya steg mot vår målsättning med klimatneutrala transporter. Sedan en tid tillbaka rullar två nya biogasbilar från vårt lager i Enköping. Det är en del av vår satsning på en modern och klimatsmart fordonsflotta.

Steg för steg byts befintliga bilar ut mot moderna bilar som ger ett mindre CO2-avtryck. De nya bilarna har en CO2-reduktion med 94%*.

- Martin & Serveras fordonstrategi sträcker sig flera år in i framtiden. Vi strävar mot att bli helt oberoende av fossila bränslen och är en bra bit på väg. Alla bilar kan inte bytas ut på en gång, det sker löpande när gamla bilar går i pension och då väljer vi hellre el och biogas före diesel, säger Håkan Ekmyr, transportchef i Enköping/Västberga.

Han fortsätter:

- De bilar som nu har fått den uppfräschade och nya profileringen är bilar från våra samarbetspartners på externa åkerier. Där är vi med och driver på deras omställningsarbete. I de två bilar som utgår från Enköping är det exempelvis ett resultat av att vi ställde nya krav i den upphandling som gjordes.

*Källa Eon vid användning av Bio100

Publicerad2020-10-15
Hållbarhet

Hållbara leveranser

Att transportera varor tillhör vår kärnverksamhet. Varje dag, året runt, tar vi ansvar för att kunderna får just de varor de behöver till sina verksamheter. Att vi då arbetar för att minska vår miljöpåverkan, bland annat genom minskning av bränsleförbrukning och utsläpp från våra egna transporter, är en självklarhet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.