Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Var med i rörelsepepidemin - dags för Upp och hoppa, Sverige!

Nu drar vår samarbetspartner Generation Pep igång med sin årliga rörelsemanifestation. Målet med kampanjen är att inspirera till rörelseglädje i vardagen, öka kunskapen och medvetenheten kring vikten av vardagsrörelse och farorna med stillasittande för barn och unga.

Kronprinsessparets stiftelse Generation Pep arbetar för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv. Barn och unga rekommenderas till måttlig eller hög fysisk aktivitet i en timme om dagen och intensivt tre gånger i veckan, och med årets rörelsemanifestation är målet att sätta ljus på den viktiga vardagsmotionen. De vill också öka medvetenheten och kunskapen om vikten av vardagsrörelse och farorna med stillasittande för barn och unga. Sunda vanor sätts tidigt och faktumet att barn ofta tar efter vuxna i sin närhet gör det viktigt att vuxna är goda förebilder.

 

Varje rörelse räknas, de största hälsovinsterna kommer nämligen av att börja röra på sig överhuvudtaget. Ledordet är vardagsrörelse, där all form av fysisk aktivitet räknas.

Pepidemin

Det finns massor av små saker du kan göra i vardagen för att öka mängden fysisk aktivitet. Ta trappan istället för hissen, välj cykeln till jobbet eller få till lite gympa i varje reklampaus när du tittar på tv. Genom att sprida kunskap om vikten av mer vardagsrörelse, men också inspirera, vill Generation Pep skapa en smittsam pepidemi av rörelseglädje! En pepidemi där de får alla i Sverige peppade på mer vardagsrörelse!

 

Läs mer om kampanjen på Generation Peps hemsida: https://generationpep.se/sv/

Vårt samarbete

Tillsammans med Generation Pep skapar vi på Martin & Servera lättillgänglig kommunikation om mat och hälsa för barn och ungdomar i skolåldern. Livsmedelsverkets kostråd för barn och ungdomar ligger till grund för recepten och kommunikationen kring mat och hälsa för skolbarn.

Läs mer om vårt arbete med Generation Pep

Om oss

Generation Pep ökar kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa

Vi är stolta samarbetspartners till Generation Pep som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Tillsammans med aktörer från hela samhället, driver de ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep.
Inspiration

Ät smart mellan målen – mellanmålsinspiration för barn och ungdomar

Tillsammans med Generation Pep inspirerar vi barn och ungdomar till bättre ”mellis”. Här hittar du enkla och goda recept skapade av deltagare i Sveriges yngsta Mästerkock och Mattias "Fredagskocken" Larsson.
Publicerad2019-01-31

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.