Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Utmaningen 2019: Öka eko

Martin & Servera arrangerar årligen en tävling, Utmaningen. Denna sätter fokus på viktiga hållbarhetsfrågor och lyfter goda exempel som kan inspirera branschen till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som matsvinn, mångfald och vegetariskt. Temat för tävlingen 2019 är ”Öka eko”.

Vi på Martin & Servera har satt långsiktiga mål för försäljningen av ekologiska och miljömärkta produkter. År 2020 ska kunderna i offentlig måltidsverksamhet nå en andel eko och miljömärkt på 40 procent. Nu ligger andelen på 32 procent. Målet för den privata restaurangmarknaden är satt till 15 procent, och där har vi nått 12 procent.

Nu utmanar Martin & Servera branschen att fortsätta öka inköpen av ekologiska och miljömärkta produkter. Hjälp oss att minska den negativa miljöpåverkan som livsmedelsproduktion för med sig. Sätt ett eget mål och följ upp. Vad kan ni göra för att hjälpa era kunder att göra hållbara val? Tillsammans gör vi skillnad.

Missa inte chansen att ta tag i den här viktiga frågan, utmana er själva och berätta sen vad ni gjorde för att lyckas!

Tävlingen har två tävlingsklasser:

  1. Kök och matsalar inom vård, skola och omsorg
  2. Hotell, restaurang och caféer


Anmälan stängdes den 31 januari 2019.Vi önskar alla tävlande lycka till!

Hållbarhet

Utmaningen – Martin & Serveras hållbarhetstävling

Sedan 2011 har vi varje år anordnat en tävling för våra kunder och leverantörer. Genom den vill vi lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar samt inspirera till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och minskat matsvinn.
Publicerad2018-10-30

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.