Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi investerar i hållbar fordonsflotta

Vi investerar i hållbar fordonsflotta
Distribution med lastbil är en del av vår verksamhet. 500 bilar kör dagligen ut varor till kunder. Vi arbetar för att minska vår miljöpåverkan för vi vet att det får stor effekt i Sveriges kommuner. Som ett steg på vägen mot mer hållbara leveranser investerar nu Martin & Servera Logistik i allt fler biogasbilar.
”Vid 2019 års början fanns några få biogasbilar i verksamheten. Innan året är över har antalet ökat till ett tjugotal”, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin & Servera Logistik.

Som en del av det långsiktiga hållbarhetsarbetet arbetar Martin & Servera dagligen med att effektivisera användningen av energi och resurser. Det kan handla om att öka fyllnadsgraden i bilarna, så att alla bilar som lämnar företagets lastkajer är helt fullastade. En annan viktig åtgärd är ruttplaneringen – företagets transportplanerare har alltid målsättningen ”så få körda kilometer som möjligt” framför ögonen.

”Vi lägger också en del tid och pengar på att utvärdera och testa ny teknik som kan ge oss en mer hållbar fordonsflotta”, säger Håkan Ekmyr. ”Biogasbilarna har vi testat i verksamheten och i och med att antalet tankställen för biogas byggs ut över landet, kan vi nu börja använda de här bilarna fullt ut i verksamheten.”

Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet, på uppdrag av Regeringen, har inneburit att Martin & Servera kunnat snabba på investeringarna i biogasbilar. Inför 2020 planeras investeringar i ytterligare bilar, så att när 2020 går mot sitt slut drivs 40-50 bilar i Martin & Serveras fordonsflotta på biogas.

”Det här handlar om att nå våra långsiktiga mål på hållbarhetsområdet, vi vill ta vårt ansvar för att styra mot ett mindre fossilberoende i samhället”, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.
Publicerad2019-11-11

Läs mer

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2022 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Hållbarhet

Returlådor ger mer hållbara leveranser

Den 1 april 2019 började vi distribuera frukt och grönt i returlådor. Först ut är kunder på ett antal utvalda leveransrutter som utgår från vårt lager i Halmstad. Efter sommaren kommer retursystemet att utvärderas och skalas sedan upp successivt för fler kunder och fler lager.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.