Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi ökar inköpen av svenskt nötkött med 65 ton

Sortiment

Välj svenskt kött

Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt kött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.
Inspiration

Matmagasinet Svenskt

Tidningen Matmagasinet Svenskt är ett samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Svenskmärkning AB och Martin & Servera. Här lyfter vi fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige.
Nyhet

Välj svenskt kött!

Just nu gör torkan i Sverige att det inte finns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blir bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det ger ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött nu och kommande månader.
Nyhet

Restaurangbranschen i gemensamt upprop

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker.
Martin & Servera och slakteriföretaget KLS Ugglarps har beslutat att förstärka samarbetet för att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött. Det innebär att KLS Ugglarps kan ta emot fler djur för slakt och att vi på Martin & Servera, från september, köper femton extra hela djur per vecka, utöver företagets ordinarie inköp av svenskt nötkött.

Djuren kommer från svenska gårdar. Berörda lantbrukare får på det här sättet en  möjlighet att, till följd av brist på foder, slakta fler djur och därigenom skapa utrymme för nya kalvar (som behöver mindre foder). På så sätt stödjer samarbetet också tillgången på svenskt nötkött på längre sikt.

 

Vi på Martin & Servera tar det anatomiska ansvaret genom att ta hand om hela djuren och se till att sälja allt från färs och grytbitar till biff och entrecôte. Vi har ett stort antal kunder, både privata restauranger och offentliga måltidsverksamheter.
 

”Vi har kanalerna för att skapa ökad efterfrågan. Många kunder har redan uttryckt att de vill hjälpa oss att stödja de svenska bönderna genom ökade inköp av svenskt”, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.

 

Under hösten kommer vi att sälja mer svenskt kött via kampanjer, arbeta med att informera om svenska produkter, öka kunskapen om hur de lite mer ovanliga styckningsdetaljerna kan användas, inspirera med recept och fortsätta lyfta fram de fantastiska svenska uppfödare, odlare och producenter som säljer sina varor via Martin & Servera.

Produkterna finns i lager från vecka 36:

Innanlår skinnad: art.nr: 271249

Oxfile skinnad: art.nr: 533620

Ryggbiff putsad: art.nr: 533554

Ytterlår putsad: art.nr: 271262

Nötbog: art.nr: 271268

Nötrulle: art.nr: 271282

Rostbiff u rostas: art.nr: 271318

Rostas: art.nr: 574129

Entrecote: art.nr: 533356

Fransyska del/puts: art.nr: 271332

Högrev: art.nr: 271377

Brisket: art.nr: 271387

Nötbog strimlad: art.nr: 501973

Nötbog tärnad: art.nr: 501932

Nötfärs 10%: art.nr: 865303
Publicerad2018-08-16

Recept av Thomas Sjögren - Årets Kock 2015

Recept

Stekt Rostas

En härlig stekt Rostas av nöt med rotsellericreme, dragonolja och rostad grönkål.
Recept

Glacerad Nötbog

Glacerad Nötbog med persilje- och citronpotatis, picklad fänkål och rålakrits.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.