Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin Moses är Årets Kock 2019

Martin Moses är Årets Kock 2019 och ny svensk mästare i professionell matlagning. I fredags tilldelades han Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av Prins Carl Philip.
Finalisterna tävlade i en rad olika delmoment. Utöver de rätter som lagades på både kända och okända råvarukorgar, med ingredienser som havskräfta och karljohansvamp och musslor, testades kockarna i råvarukännedom och sensorik. Även metod och handlag bedömdes.

Martin Moses, som kom två i tävlingen förra året, kunde konstaterade att uthållighet lönar sig.

"Det känns helt fantastiskt. Äntligen! Min filosofi är att god mat är gott - och att hårt jobb lönar sig. Det fick jag verkligen bekräftat idag. Jag vill tacka alla som har stöttat mig, det har varit en lång resa."

Silvret togs hem av Ola Wallin, souschef på restaurang SK Mat & Människor i Göteborg - samma restaurang där Martin Moses är kökschef. Alexander Sjögren från restaurang Mutantur i Malmö tog hem bronsmedaljen.

Stefan Karlsson, juryns ordförande Årets Kock 2019 sa om årets tävling:
"Fantastisk final med en rutinerad uppsättning kockar som har tävlat! Med väldigt jämna poäng och en jämn tävling så var det ändå en värdig vinnare. Kul också att tävlingen numera bygger på svenska smaker och alla producenter som ställer upp och levererar sina råvaror när de är som allra bäst.

Bästa Commis

I samband med finalen av Årets Kock utsågs även tävlingens ”Bästa Commis”. Thilda Mårtensson, student på Stockholms Hotell- och Restaurangskola vann med motivering:

Årets Commis har på ett föredömligt sätt varit både lyhörd och noggrann i tävlingsköket under finaldagarna. Årets Commis är engagerad och har tagit stort ansvar för sin del i teamet. Hen har visat att hen villväldigt mycket och har tagit för sig under tävlingens gång. Vi tror att det här är någon vi kommer se mycket mer av i framtiden.
Publicerad2019-09-16
Nyhet

Finalisterna i Årets Ekokock

Nu är det klart vilka som går till final i Årets Ekokock 2019.
Nyhet

Vinnare av Karin Franssons mentorpris 2019

Ulrika Brydling tilldelades Karin Franssons mentorpris 2019. Priset, som delas ut av Restaurangakademien i samband med tävlingen Årets kock, avser att lyfta fram mentorer och förebilder som främjat kvinnliga kockar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.