Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Årets vinnare i Arla Guldko

Inspiration

Tre Stiftelser vann Bästa Seniormatglädje i Arla Guldko 2018

Här skulle jag själv vilja bo när jag blir gammal. Det var målbilden för medarbetarna på Tre Stiftelser i Göteborg. De vann i finalen i Arla Guldko 2018 i tävlingskategorin Bästa Seniormatglädje.
Inspiration

Skogsbackens förskola vann i kategorin Bästa Matglädjeförskola i Arla Guldko 2018

Skogsbackens förskola i Svenshögen är en naturförskola för små planetskötare. Här arbetar man målmedvetet för att ge barnen ett bra förhållningssätt till mat, måltid och hållbar miljö. Arbetet ledde dem till final i Arla Guldko 2018, där de också vann i tävlingskategorin Bästa Matglädjeförskola.
Inspiration

Bästa Matglädjeskola i Arla Guldko 2018 blev Slottsskolan i Vingåker

Mottagningsköks, tillagningskök och duktiga kockar har påverkat hela skolkulturen på Slottsskolan i Vingåker. Det framgångsrika arbetet tog Slottsskolan till final i Arla Guldko 2018, där de också vann i tävlingskategorin Bästa Matglädjeskola.
Nu har vinnarna i Arla Guldko 2018 korats. Förskolan Skogsbacken i Svenshögen, Slottsskolan i Vingåker och seniorboendet Tre Stiftelser i Göteborg vann alla i varsin kategori. Utmärkelsen Årets Guldstjärna gick till Johanna Törmä vid Uppsala universitet.

Vid en prisceremoni på Musikaliska i Stockholm igår utsågs årets vinnare i Arla Guldko.

Vinnarna i Arla Guldko 2018

Bästa Matglädjeförskola:

Förskolan Skogsbacken, Svenshögen
Juryns motivering:

”Med barnen i centrum, där matglädje, delaktighet och pedagogik, skapar en unik matmiljö. Här finner barnen ro att äta, lust att lära, glädje i att få vara med. Köket och matlagningen blir en lika naturlig del i vardagen som leken. För här lyfts lärandet fram, om matens ursprung, om matlagningen, om matro, om hälsa och mat, om hållbarhet och mat. Allt lagas på plats och all mat används, så vill vi att alla våra barn ska få sin start på sitt matliv.”

Bästa Matglädjeskola:

Slottsskolan, Vingåker
Juryns motivering:

”Restaurangen är hela skolans bultande hjärta, där kompetens och engagemang ger påtaglig omsorg om varje maträtt och varje gäst. Måltidsglädjen både hörs och syns, med överraskningar och nya idéer som snabbt omsätts i praktik. Det här är skolrestaurangen som satsar, vågar och vinner - mot alla odds!”

Bästa Seniormatglädje – Tre Stiftelser, Göteborg:

Juryns motivering:

”I ett kök med hög nivå och kompetent personal med otroligt mycket arbetsglädje skapas fantastiskt välsmakande mat som både boende och gäster utifrån uppskattar. Det finns något för alla, både klassiska välkända rätter och nya spännande smaker erbjuds. Här vågar man utmana gamla vanor och testar ständigt nya idéer och mycket i framgången ligger i det fina samarbetet i hela huset och inte minst med de äldre boende. Genomtänkta kontrollpunkter, rester som används till biogasbränsle, önskemenyer, eget bageri och mycket närproducerat är några av framgångsfaktorerna.”

Årets Guldstjärna – Johanna Törmä, Uppsala universitet:

Juryns motivering:

”Med helhetssyn på mat, trivsel och miljö har Årets Guldstjärna genom sin kunskapstörst och konkreta bidrag att gå från teori till praktik, väglett team att göra skillnad inom ett område i uppmärksamhetsskugga. Lägg därtill ambitiös kunskapsspridning som kan inspirera fler till att kopiera arbetsmodellen. Årets Guldstjärna sätter strålkastarljuset på ett område som berör oss alla – en generationsöverskridande samhällsfråga!”

Övriga finalister i Arla Guldko 2018:

  • Bästa Matglädjeförskola: Förskolan Sagostugan, Köping och Rösekullens förskola, Gråbo.
  • Bästa Matglädjeskola: Mariebergsskolan, Karlstad och Virginska gymnasiet, Örebro.
  • Bästa Seniormatglädje: Igelkottens restaurang, Katrineholm och Vardaga Silverpark, Täby.
  • Årets Guldstjärna: Anna Löfgren Adén, Härryda kommun och Sara Jervfors, Södertälje kommun.

 

Grattis från oss på Martin & Servera!

Information om Arla Guldko

  • Arla Guldko brukar kallas ”matbranschens Oscar” och sätter den offentliga måltiden i fokus med tävlingskategorierna Bästa MatglädjeförskolaBästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje. Utmärkelsen Årets Guldstjärna går till den eller dem som på olika sätt bidrar till att utveckla det offentliga köket.
  • Alla vinnare får statyett och utbildningsstipendium på 30 000 kr. Vinnarna i Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje får dessutom ett gästspel av Årets Kock.
  • Fyra jurygrupper, alla med några av Sveriges bästa stjärnkockar, utser vinnarna. I juryn för priset Årets Guldstjärna utgörs hälften av rösterna av tidigare Arla Guldko-finalister.
Publicerad2018-05-04

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.