Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vinnare av årets EKO-kock

I lördags utsågs Jonas Karlsson till Årets Ekokock 2019. Tävlingen, som är den sjätte i ordningen, fokuserar på att främja ett hållbarhetstänk inom gastronomi.

Under finalen på Växjö Konserthus lagade de sex finalisterna varsin trerättersmeny baserade på hemliga råvarukorgar med KRAV-märkta produkter. Rätterna tog inspiration från av årets tema som var Modern Nordisk Matlagning från grunden.

Jonas Karlsson, tidigare verksam på Fotografiska i Stockholm men numera frilansande, tog hem första platsen med motiveringen:

”En Ekokock som jobbar lugnt och metodiskt. Han har en helt egen linje med jämn kvalitet och en kreativitet som visar sig tydligt på tallrikarna. Här lagas det genomgående god mat i menyn.”

Andraplatsen kneps av Robin Hytter, verksam på Färna Herrgård och trea blev Niklas Pallgren från Kämpasten i Sigtuna.

Martin & Servera är en stolt sponsor till Årets Ekokock 2019. Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV.

Publicerad2019-09-16

Läs mer

Hållbarhet

Eko och miljömärkt

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Nyhet

Martin & Servera presenterar webbutbildning om ekologiska livsmedel på uppdrag av Jordbruksverket

Hösten 2018 annonserade Jordbruksverket att Martin & Servera, som enda aktör från näringslivet, beviljats pengar för att ta fram en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor. Utbildningen som producerats av Martin & Serveras utbildningsverksamhet, GastroMerit, är nu klar.
Nyhet

Vi donerar livsmedel som annars skulle blivit svinn

Nu donerar vi även livsmedel till Stadsmissionen i Linköping!
Vi donerar kontinuerligt livsmedel från alla våra fyra lager till välgörande ändamål. Det handlar om fullt ätbara livsmedel som av olika anledningar inte kan säljas. Det kan vara varor med kort datum, brutna förpackningar eller andra orsaker. Varorna kommer till användning – helt i linje med vår strävan att minska matsvinnet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.