Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vinnare av Årets Ekokock 2020

Anders Johnsson från Örebro är Årets Ekokock 2020. Detta stod klart efter måndagens spännande tävling som ägde rum på Rinkaby Gård i Växjö.

Tävlingen i år var lite annorlunda än den brukar vara. Antalet finalister var nerskalade till fyra och tävlingen skedde utan publik. Men någon skillnad på kreativitet och engagemang syntes inte bland de tävlande.

Den första tävlingsuppgiften bestod av att på 2,5 timmar färdigställa en varmrätt till 5 personer baserat på en råvarukort som presenterades kvällen innan.

Utöver detta tillkom en oförberedd uppgift bestående av att identifiera och namnge sex äppelsorter samt laga en rätt på äpple under en timme.

Vinnare blev Anders Johnsson från Slyteviken kreativ catering & matstudio i Örebro

"Vinnaren av Årets Ekokock serverar goda och kaxiga rätter där råvarorna får tala. Han känner sig trygg i uppgifterna med en lekfullhet som avspeglar sig i rätterna."

motiveringen

Finalisterna 2020

  • Anders Johnsson, Slyteviken kreativ catering & matstudio, Örebro
  • Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
  • Alex Wugk, Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland
  • Penda Thomsson, Allegrine, Stockholm

Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!
Publicerad2020-09-16
Om oss

Årets Ekokock

I tävlingen Årets Ekokock tävlar skickliga kockar som vurmar för ekologiska råvaror. Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV och riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar på svenska restauranger som valt att visa vägen inom branschen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.