Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vinnare av Karin Franssons mentorpris 2019

Ulrika Brydling tilldelades Karin Franssons mentorpris 2019. Priset, som delas ut av Restaurangakademien i samband med tävlingen Årets kock, avser att lyfta fram mentorer och förebilder som främjat kvinnliga kockar.
Ulrika Brydling har en imponerande meritlista. Förutom att hon, genom företaget Brydlings, står bakom restaurngsatsningar som Bro Park Krog i Upplands Bro, Brydlings på Åhléns och restaurang Marmite i Åre har hon ett stort engagemang för hållbar matlagning. Hon är en av grundarna av Ekokockar - en förening som via kock- och bagartävlingar som Årets Ekokock och unga Ekokockar sprider kunskap om ekologisk matlagning. Hon tar sig även tid att föreläsa på gymnasieskolor runt om i Sverige och har agerat både tränare för Juniorkocklandslaget och tävlingsledare för Swedish young chef award.

Motivering

Karin Franssons mentorpris utses genom nomineringar från branschen och en jury. Ulrika Brydling tog hem årets pris med motiveringen:

"Ulrika Brydling har genom sin gedigna kunskap och sitt positiva sätt fått många unga kvinnliga kockar att utvecklas och våga ta för sig. Hon är en mentor och förebild som var tidig att arbeta med hållbarhet, samt har genom åren skapat ett naturligt nätverk för unga kvinnliga kockar."

Tidigare mottagare:

  • 2018 – Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket
  • 2017 – Pernilla Lundberg,Riche och Teatergrillen
  • 2016 – Lina Ahlin, Agrikultur
  • 2015 – Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken
  • 2014 – Frida Ronge, TAK
  • 2013 – Katarina Westlund, Dackeskolan Mjölby
  • 2012 – Karin Fransson, Hotell Borgholm
Publicerad2019-09-16
Nyhet

Finalisterna i Årets Ekokock

Nu är det klart vilka som går till final i Årets Ekokock 2019.
Nyhet

Martin Moses är Årets Kock 2019

Martin Moses är Årets Kock 2019 och ny svensk mästare i professionell matlagning. I fredags tilldelades han Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av Prins Carl Philip.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.