Emma Andersson från Sturegymnasiet i Halmstad stod som vinnare när finalen i Årets kockelev avgjordes den 5 maj 2021. På andra plats kom Simon Ahlström från Mjölbygymnasiet Dackeskolan i Mjölby och Sebastian Gornitzka från Stockholm Hotell och Restaurangskola knep tredjeplatsen. Alla tre belönas med en valfri webbutbildning från Gastro Merit.
Emma Andersson - Årets Kockelev 2021. Foto Samuel Unéus.
Finalisterna i årets tävling var:
- Cornelia Larsson – Apelrydsskolan, Båstad
- Elisa Kvarnström – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
- Emma Andersson – Sturegymnasiet, Halmstad
- David Edvardsson – Ester Mossesons Gymnasiet, Göteborg
- Disa Engdahl– Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby (vinnare Årets Kockelever 2020)
- Oscar Brynfors – Elof Lindälvsgymnasium, Kungsbacka
- Sebastian Gornitzka – Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
- Simon Ahlström – Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby (vinnare Årets Kockelever 2020)
Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin. Det är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Syftet är att främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer, samt att inspirera framtidens kockar.
Grattis från oss på Martin & Servera!
Läs mer om Årets kockelev.
"Elegant och professionellt hantverk med bra samarbete. En väl sammansatt rätt med råvaror och tillagningsmetoder som kompletterar varandra. Här har det skapats en smakpalett med tydlig vårkänsla och vi är säkra på att vi kommer få se mer av vinnaren i framtiden".