Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Emma Andersson vinnare i Årets Kockelev

Emma Andersson vinnare i Årets Kockelev
Finalen i Årets Kockelev är avgjord. Åtta finalister från restaurangskolor runt om i Sverige gjorde upp om titeln och vinnare blev Emma Andersson.

Emma Andersson från Sturegymnasiet i Halmstad stod som vinnare när finalen i Årets kockelev avgjordes den 5 maj 2021. På andra plats kom Simon Ahlström från Mjölbygymnasiet Dackeskolan i Mjölby och Sebastian Gornitzka från Stockholm Hotell och Restaurangskola knep tredjeplatsen. Alla tre belönas med en valfri webbutbildning från Gastro Merit.

Emma Andersson - Årets Kockelev 2021. Foto Samuel Unéus.

F
inalisterna i årets tävling var
 

  • Cornelia Larsson – Apelrydsskolan, Båstad 
  • Elisa Kvarnström – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm 
  • Emma Andersson – Sturegymnasiet, Halmstad 
  • David Edvardsson – Ester Mossesons Gymnasiet, Göteborg 
  • Disa Engdahl– Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby (vinnare Årets Kockelever 2020) 
  • Oscar Brynfors – Elof Lindälvsgymnasium, Kungsbacka 
  • Sebastian Gornitzka – Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm 
  • Simon Ahlström – Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby (vinnare Årets Kockelever 2020) 


Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin
. Det är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Syftet är att främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer, samt att inspirera framtidens kockar.
 

Grattis från oss på Martin & Servera!

Läs mer om Årets kockelev.

Motiveringen av vinnarbidraget:

"Elegant och professionellt hantverk med bra samarbete. En väl sammansatt rätt med råvaror och tillagningsmetoder som kompletterar varandra. Här har det skapats en smakpalett med tydlig vårkänsla och vi är säkra på att vi kommer få se mer av vinnaren i framtiden".

Läs mer

Om oss

Årets Kockelev/Kockelever

Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i samarbete med Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Ambitionen med satsningen är att bidra till utbildning, skapa tillväxt i branschen och möjliggöra nätverkande.
Om oss

Stolt huvudpartner tilll Årets Kock

Att stödja restaurangbranschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige, och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med som huvudpartner till Årets Kock.
Publicerad2021-05-05

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.