Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

White Guide Junior & Senior 2019 - vinnarna har utsetts!

White Guide Junior och White Guide Senior bidrar till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från senior- samt skolmatssverige. Finalen ägde rum på Slagthuset i Malmö igår den 17 september och det blev storslam för Skåne!

Drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden har nu testats, från södra till norra Sverige, i jakten på de bästa offentliga måltidsupplevelser i Sverige. I år var ”Hälsa och hållbarhet” ett tydligt tema i alla tretton kategorier.

Samtliga vinnare med juryns motivering

Årets skolrestaurang 2019

Stora Hammars Skola, Vellinge

”För att ni bjuder era gäster på klimatsmarta måltider av högsta klass, kryddade med en härlig stämning och ett starkt engagemang för såväl de stora frå­gorna som den lilla individen.”

Årets klimatkök 2019

Skapaskolan, Huddinge

”För att ni lyckas få det dagliga slitet med att skapa vällagade och klimatsmarta måltider att framstå som roligt, glädjefyllt och fullkomligt självklart!”

Årets skolkock 2019

Håkan Olsson, Byskolan, Lund

”För din långa, kompromisslösa kamp för vällagad mat som ger ett minimalt klimatavtryck, serverad med ett stort leende och en massa spännande pedagogik!”

Årets hållbara offentliga restaurang 2019

Byskolan, Lund

”Genom ert glödande engagemang för mat som gör gott och smakar underbart, har ni lyckats inspirera en hel värld att tänka grönare och mer klimatsmart. En blytung förebild!”

Årets gastronomiska rektor 2019

Louise Öst, Stora Hammars Skola, Vellinge

”För att du delar tron hos medarbetarna i köket på måltidens gränslösa betydelse – för barnen, pedagogerna, föräldrarna och, inte minst, de barn som är mindre lyckligt lottade än ’dina’ egna.”

Årets måltidschef 2019

Jeanette Andersson, Nykvarn

”För ett jävlar anamma som saknar motstycke och smittar av sig på de flesta som korsar din väg. Grattis – din kommun är på väg att bli en av de starkaste i Sverige!” 

Årets hållbara skolmatskommun 2019

Motala

”Med driv, envishet och djärva mål är ni ett ljus i hela Matsveriges ledfyr – den offentliga måltiden.”

Årets förskolekök 2019

Förskolan Gunghästen, Västerås

”För att ni så kärleksfullt lotsar era små gäster genom matens och måltidens alla aspekter, utan att någonsin flytta fokus från den viktigaste av dem: Njutningen!”

Årets förskolekock 2019

Anna Magdic och Jonna Rantanen, Alvägens förskola, Eskilstuna

”Med en oslagbar kombination av hjärta och hjärna har ni inte bara gjort revolution i ert eget kök, ni har för alltid förändrat bilden av vad förskolekock-yrket är – och bör vara.”

Årets Pep-skola 2019

British Junior, Eskilstuna

”Välkommen till en värld av oemotståndliga måltider och vuxna förebilder som får rörelse att kännas så mycket roligare än att stanna i soffan. En skola det är lätt att bli PEP på!” 

Årets seniormåltid 2019

Vardaga Silverpark, Täby

”Genom ett tätt samarbete, stor kompetens och en utpräglad känsla för vad våra äldsta matgäster behöver, liksom vad den nya tiden kräver, har ni kokat ihop det bästa seniorboendet i Sverige!”

Årets seniorkock 2019

Annika Ingelson Cales, Johannesbergsgatan 2, Sala

”För att du med ett mästerligt handlag och en sann omsorg om både matgäster och miljö, lagar klassiska rätter som är så goda att de kan väcka den mest avtrubbade smaklök till liv.” 

Årets boendechef 2019

Aida Tegeltija, Tubberödshus Äldreboende, Tjörn

”För att du gör ditt boende, och andras, till en varm och välkomnande plats att komma hem till och lunchen till en stund att längta efter.”

 

Stort grattis till alla vinnare önskar Martin & Servera!

 

Läs mer här: http://whiteguidejunior.com/
Publicerad2019-09-18

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.