Djuren kommer från svenska gårdar. Berörda lantbrukare får på det här sättet en möjlighet att, till följd av brist på foder, slakta fler djur och därigenom skapa utrymme för nya kalvar (som behöver mindre foder). På så sätt stödjer samarbetet också tillgången på svenskt nötkött på längre sikt.
Vi på Martin & Servera tar det anatomiska ansvaret genom att ta hand om hela djuren och se till att sälja allt från färs och grytbitar till biff och entrecôte. Vi har ett stort antal kunder, både privata restauranger och offentliga måltidsverksamheter.
”Vi har kanalerna för att skapa ökad efterfrågan. Många kunder har redan uttryckt att de vill hjälpa oss att stödja de svenska bönderna genom ökade inköp av svenskt”, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.
Under hösten kommer vi att sälja mer svenskt kött via kampanjer, arbeta med att informera om svenska produkter, öka kunskapen om hur de lite mer ovanliga styckningsdetaljerna kan användas, inspirera med recept och fortsätta lyfta fram de fantastiska svenska uppfödare, odlare och producenter som säljer sina varor via Martin & Servera.
Produkterna finns i lager från vecka 36:
Innanlår skinnad: art.nr: 271249
Oxfile skinnad: art.nr: 533620
Ryggbiff putsad: art.nr: 533554
Ytterlår putsad: art.nr: 271262
Nötbog: art.nr: 271268
Nötrulle: art.nr: 271282
Rostbiff u rostas: art.nr: 271318
Rostas: art.nr: 574129
Entrecote: art.nr: 533356
Fransyska del/puts: art.nr: 271332
Högrev: art.nr: 271377
Brisket: art.nr: 271387
Nötbog strimlad: art.nr: 501973
Nötbog tärnad: art.nr: 501932
Nötfärs 10%: art.nr: 865303