Om utbildningen
Diplomutbildningen Restaurant Manager sträcker sig över en termin och 13 tillfällen, där teori och föreläsningar blandas med grupparbeten och inlämningsuppgifter.
Syftet med utbildningen är att ge dig ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. Verktyg och kunskap som lyfter dig en nivå, så att du kan se verksamheten som en helhet.
Den röda tråden blir en verksamhetsplan där du arbetar med din egen verksamhet. På examinationsdagen presenterar du en plan över förändringarna som är viktiga för att fortsätta utvecklas och bli ett mer lönsamt företag. Förutom det egna arbetet avslutas varje kursblock med en reflektionsuppgift som du i grupp diskuterar och lämnar in. Samtliga kursledare är aktiva och verksamma inom sitt branschområde och besitter den kompetens och erfarenhet som krävs för att du ska höja dina kunskaper om hur man driver en framgångrik restaurangverksamhet.
Kursledare
Kursledare, från vänster: Mikael Olsmar, Rikard Lindqvist, Björn Salomonsson, Eva Hamboldt, Sabina Nordström och Ann-Sofie Krol.
Kursämnen
Affären
Här arbetar vi med affärsidé, affärsplan och strategiskt målarbete.
Ekonomi
Grunderna i ekonomi, resultat och balansräkning, bokföring, årsbokslut, nyckeltalsberäkning och budgetering är några av de ämnen som vi går igenom.
Ledarskap
Hur olika ledarskapsstilar möjliggör maximal effektivitet och lönsamhet i en verksamhet och dess arbetslag, samt skapar välmående och motivation hos medarbetare.
Marknadsföring
Vad är marknadsföring och hur bygger jag mitt varumärke? Vad är varumärkesinformation och vad är en kommunikationsplan? Svaret får du under kursdagarna.
Strategisk försäljning
För att lyckas med försäljning krävs ett aktivt engagemang, kommunikation och professionellt bemötande.
Service och värdskap
Att genom teoretiska verktyg kunna genomföra praktiska och konkreta kvalitetslyft i verksamheten. Skapa en servicenivå och ett värdskap som genomsyrar hela verksamheten.
Arbetsrätt och schemaläggning
Lär dig mer om hur du kan anpassa din bemanning till verksamhetens varierande behov. Kursen innehåller en genomgång av lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning.
Sagt om utbildningen
"Jag är oerhört glad att jag gick Restaurant Manager hos GastroMerit. Jag har jobbat i branschen i över 20 år och utbildningen har hjälpt mig att att definiera min yrkesroll som krögare. Tack vare utbildningen fick jag ett annat helhetsperspektiv, ser nya möjligheter, jobbar bättre med personalfrågor och gruppdynamik. Kursen gav mig även verktyg för att skapa smarta kundpaket och göra strategiska planer", berättar Nenad Egic, ägare av Isola Bella i Visby.
Kontakta oss
Har du frågor om utbildningen Restaurant Manager? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.