Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyhet! Ansvarsfull alkoholhantering

Kursinformation

Längd: En halvdag,
kl 9-12:30

Pris: 950 kr exkl moms
Boka

Stockholm    14/4 2021 
     

 

GastroMerit

Webbutbildning - Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär.
Denna kurs gör det enkelt för dig att förstå alkohollagen. Vi går igenom exempel på relevanta situationer som kan dyka upp i restaurangmiljö och lär personalen hantera dem, även under stress och högt tempo.

Personalen är restaurangens ansikte utåt. Det vilar ett ansvar på dem att känna till alkohollagen, vad det finns för skyldigheter och rättigheter. Myndigheterna granskar nämligen inte endast krögaren under sina besök utan även personalens arbete och hur de hanterar sina gäster. Den serveringsansvarige ska enligt lag vara lämpad för uppgiften och ha korrekt utbildning.

Men lagar och regler kan vara både knepiga samt svåra att tolka och förstå. Under kursdagen gör vi det enkelt att förstå lagen. Vi kommer att gå igenom scenarion som kan inträffa, och har inträffat i restaurangmiljö. Genom att presentera fakta med hjälp av exempel och relevanta situationer kan personalen lättare ta till sig den information de ska ha med sig i ryggsäcken och som ska sitta i ryggraden när de jobbar, även under stress och högt tempo.

Under utbildningen erbjuds kontinuerligt reflektion och frågestund. Efter genomgången utbildning ska personal, ägare och driftsansvarig kunna vara säkra på att inget ska fela från personalens sida.

Kursen vänder sig till alla medarbetare i en restaurangverksamhet som vill kunna känna sig trygga i att, på ett professionellt sätt, erbjuda alkoholhaltiga drycker. 

Kursinnehåll

  • Alkohol och kroppen
  • Sverige alkohollag
  • Myndigheter
  • Kort och kassa
  • Narkotika
  • Underåriga

Kursledare: Michael Ahlström

Michael Ahlström har varit krögare för totalt tre större verksamheter, varav en stor festvåning med plats för cirka 500 gäster. Denna festvåning hade under Michaels regi flest studentskivor i hela Sverige under ett år, med noll incidenter. Michaels bedömdes då av ett flertal närpolisstationer som en ”referenskrögare” för hur man ska bedriva en större verksamhet utan problem. Michael har dessutom startat Sveriges första online-baserade utbildningsportal för restauranger och har föreläst både för kommuner och Polisen vid ett flertal tillfällen. Han var även drivande i Östersjöprojektet, med syfte att bringa ordning på problemet med fylleri på Östersjön. Michael arbetar till vardags också som skådespelare och har därmed stor scenvana.

Se alla våra dryckesutbildningar

GastroMerit

Dryckesutbildningar

Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.