Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Kurs – Mat och dryck i kombination

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 3450 kr exkl moms
Boka

Stockholm   13/9 2018
    4/10 2018
    13/2 2019
    8/5 2019
     
Malmö   12/3 2019
Recept

Hernö gin och tonic

Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. I den här kursen lär du dig grunderna i detta viktiga ämne.

Under dagen ges en introduktion om smaker, känsel och dofter för att förstå själva grunden i samspelet. Därefter följer små workshops där kursledarna visar på exempel med olika tillbehör, såser och smårätter från grönt till kött och fisk.

Vi lär oss hur en smakbalans skapas, hur strävheten i röda viner hanteras och hur man speglar och kompletterar aromer i maten med drycken. Kursen är till största delen teoretisk, men vi provar mat med dryck utifrån vinets smaker.

Målet är att inspirera och skapa en förståelse för att du själv ska kunna utveckla din dryckes- och matkultur. Att helt enkelt stå bättre rustad i en allt mer utvecklad restaurangbransch.

Kursen vänder sig till dig som vill få inspiration och en ökad förståelse om hur du kan vässa samspelet mellan dryck och mat och på så vis stärka restaurangens konkurrensförmåga. Viss grundkunskap om vin är en fördel.

Kursinnehåll

  • Samverkan mellan våra sinnen
  • Teori och praktik i samspelet mellan mat och dryck
  • De fem grundsmakerna
  • Provsmakning och vinprovning

Kursledare i Stockholm: Mattias och Andreas Larsson

   

Mattias är även känd som 'fredagskocken'. Han är kock och måltidsinspiratör och föreläser om mat och dryck.

 

Mattias Larsson

Andreas är kreativ ledare för vinprogrammet på PM & Vänner i Växjö. Han håller föreläsningar och vinprovningar över hela världen och skriver artiklar för bland annat Tasted och Livets Goda.

 

Andreas Larsson

Kursledare i Göteborg: Ulf Wagner

   

Ulf Wagner är en av Sveriges mest namnkunniga krögare och delägare till Sjömagasinet (en stjärna i Guide Michelin). Han har bland annat vunnit mästerskapet för svenska sommelierer i franska viner och spritdrycker.

 

Ulf Wagner

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.