Produktlarm: SIA Glass, art. nr. 238832 återkallas. Läs mer här. | Hej! Du har kommit till Blåweb, en testmiljö där vi på Martin & Servera testar ny funktionalitet.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.
Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. I den här kursen lär du dig grunderna i detta viktiga ämne.
Under dagen ges en introduktion om smaker, känsel och dofter för att förstå själva grunden i samspelet. Därefter följer små workshops där kursledarna visar på exempel med olika tillbehör, såser och smårätter från grönt till kött och fisk.
Vi lär oss hur en smakbalans skapas, hur strävheten i röda viner hanteras och hur man speglar och kompletterar aromer i maten med drycken. Kursen är till största delen teoretisk, men vi provar mat med dryck utifrån vinets smaker.
Målet är att inspirera och skapa en förståelse för att du själv ska kunna utveckla din dryckes- och matkultur. Att helt enkelt stå bättre rustad i en allt mer utvecklad restaurangbransch.
Kursen vänder sig till dig somvill få inspiration och en ökad förståelse om hur du kan vässa samspelet mellan dryck och mat och på så vis stärka restaurangens konkurrensförmåga. Viss grundkunskap om vin är en fördel.
Kursinnehåll
Samverkan mellan våra sinnen
Teori och praktik i samspelet mellan mat och dryck
De fem grundsmakerna
Provsmakning och vinprovning
Kursledare i Stockholm: Mattias och Andreas Larsson
Mattias är även känd som 'fredagskocken'. Han är kock och måltidsinspiratör och föreläser om mat och dryck.
Mattias Larsson
Andreas är kreativ ledare för vinprogrammet på PM & Vänner i Växjö. Han håller föreläsningar och vinprovningar över hela världen och skriver artiklar för bland annat Tasted och Livets Goda.
Andreas Larsson
Kursledare i Göteborg: Ulf Wagner
Ulf Wagner är en av Sveriges mest namnkunniga krögare och delägare till Sjömagasinet (en stjärna i Guide Michelin). Han har bland annat vunnit mästerskapet för svenska sommelierer i franska viner och spritdrycker.
Ulf Wagner
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.