Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Kursinformation

Längd: Två heldagar

Pris: 5450 kr exkl moms
Boka

Stockholm   9.00-16.00
    2-3/10 2018
    23-24/10 2018
    22-23/1 2019
    23-24/4 2019
     
Umeå   Tid ej bestämt
    7-8/11 2018
Inspiration

Hemmakänsla, professionalism och vasst käk

På kort tid har Portal blivit Stockholms nya krogpärla. Sedan premiären i augusti 2016 har de hunnit vinna både Årets Affärskrog och Gulddraken, men framför allt sina gästers hjärtan.
GastroMerit

Kurs – Mat och dryck i kombination

Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. I den här kursen lär du dig grunderna i detta viktiga ämne.
Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen. Du får en genomgång i olika vinstilar och dess smaker och kvalitet.

Du får lära dig vad som kännetecknar de vanligaste druvsorterna, deras växtplatser, olika skördningsmetoder och vad terroiren i olika världsdelar betyder för smak och kvalitet.

Tre snabba till kursledare Totte Steneby

Varför ska man gå intensivkursen i vinkunskap?
Den här kursen ger dig grunderna och jag lovar att du kommer att bli inspirerad att gå ännu fler kurser om vin efter den!

Vad innebär vinlingo?
Vinvärlden är full av facktermer och specialuttryck. Det blir ännu roligare när man pratar samma språk.

Hur kom du in i mat- och vinvärlden?
Jag började som praktikant på Franska Verandan på Grand Hôtel i Stockholm när jag gick på högstadiet.

Under kursen kommer du att få smaka och analysera viner från både gamla och nya världen. Du kommer att få en ökad kunskap om hur ett vin är uppbyggt vilket är grunden för att förstå hur du bör kombinera mat och vin för bästa smakupplevelse. Du får även en insikt i vinvärldens språktermer och uttryck.

Kursen vänder sig till dig som jobbar med mat och vin och som vill få en grundläggande kunskap kring framställning av vin och i sambandet mellan mat och vin. Kursen passar bra för serveringspersonal, barpersonal, hovmästare och även kockar som vill förstå sambandet mellan mat och vin.

Kursinnehåll

  • Genomgång av vinmaking, vinodling och terroir
  • Samband mellan växtplats och smak, stil och kvalitet
  • De vanligaste druvsorterna
  • Enkla knep för att bemästra mat och dryck i kombination
  • Vinvärldens språktermer och uttryck

Kursledare: Totte Steneby

Totte Steneby är prisbelönt sommelier och ordförande i Sveriges Sommeliergille. Han arbetar på vinbaren The Burgundy, Stockholm. Totte har flertalet svenska och internationella åtaganden, bland annat för den brittiska tidningen Decanter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.