Vår kökschefsutbildning är skräddarsydd för erfarna kökschefer, köksmästare, blivande köksmästare och souschefer som längtar efter att kliva upp till nästa nivå i sin karriär. Låt oss hjälpa dig att bli den ledare som branschen suktar efter. Nedan finner du en översikt över utbildningens innehåll – varje punkt är utformad av erfarna kursledare för att maximera din potential:
Utbildningens innehåll
- Ledarskap
Bli en inspirerande ledare som kan driva ditt team mot nya kulinariska höjder. - Ekonomi, revenue och köksekonomi
Få en djupgående förståelse för ekonomiska principer och använd dem som verktyg för att optimera din verksamhet. - HR och rekrytering
Bygg upp ditt dream team genom att bemästra HR-strategier och effektiva rekryteringsmetoder. - Hållbar matlagning och minskat svinn
Utforska den hållbara vägen till framgång genom att minimera matsvinn och omfamna miljövänliga köksprinciper. - Allergi, överkänslighet och näringslära
Bli expert på att hantera kostrestriktioner, allergier och näringsbehov för att erbjuda goda matupplevelser till alla gäster. - Arbetsrätt/schemaläggning
Lär dig de juridiska aspekterna av en köksverksamhet och ta kontroll över din schemaläggning för att skapa en harmonisk arbetsmiljö. - Valfri endagarskurs
Skräddarsy din utbildning efter personliga intressen och behov – välj en kurs som tar dig ännu längre inom ett specifikt område.
Schema: Diplomerad kökschef 2024
Schema för 2024 kommer inom kortKursledare och ämnesområde
Ledarskap, personal och rekrytering, tre dagar
Här ligger fokus på ditt ledarskap, din relation till dina medarbetare samt förståelse för arbetsgivarrollen. Målet är också att du ska uppleva att det blir enklare, roligare och mer effektivt att rekrytera. I ämnesområdet ingår: Organisation, att leda grupper, kommunikation, coachning och konflikthantering. Rekryteringsprocessens alla delar, intervjuteknik, personalpolitik, fackliga frågor, anställningsavtal.
Kursledare: Roberto Picornell
Hållbar matlagning och minskat svinn, en dag
Skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet. Fokus på hur du kan minska matsvinnet och din miljöpåverkan. I ämnesområdet ingår: Minskat svinn, smakoptimering, matlagning ut ett hållbart perspektiv.
Kursledare: Sebastien Boudet
Ekonomi och ekonomistyrning
Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen men förvänta sig ett annat resultat. Här kommer vi arbeta mycket med att se vad vi måste göra annorlunda kopplat till vilket resultat vi vill åt. Vad påverkar vad, hur kan ett företag ta kontroll över sina intäkter & kostnader så att det blir som man vill att det ska bli. Vi kommer att arbeta med ekonomi utifrån flera olika perspektiv med allt ifrån vad en maträtt kostar till vad som påverkar företagets ekonomi utifrån omvärldsfaktorer. Den som förstår ekonomi fattar bättre beslut!
Kursledare: Björn Grunewald
Näringslära, matallergier och intoleranser, en halvdag
Kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser mot olika födoämnen gör det lättare att erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. I ämnesområdet ingår: Grundläggande kunskap om näringslära, livsmedelsallergi och intolerans, allergener enligt EU-listan samt säker hantering.
Kursledare: Sofia Antonsson
Arbetsrätt samt schemaläggning, en dag
Genomgång av lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning. Möjligheter och begränsningar i lag och avtal. Anpassa din bemanning efter behov. I ämnesområdet ingår: Schemaläggning, minska övertidsuttaget, beräkningsperioder, dygns- och veckovila, lagar och avtal.
Kursledare: Sabina Nordström
Värdskap, service och försäljning, en dag
Skapa en totalupplevelse för gästen genom gott värdskap. I ämnesområdet ingår: Verktyg för ett långsiktigt, ekonomiskt och säljande sätt att arbeta. Fokus på förändringsarbete på kort och lång sikt utifrån vald servicenivå. Hur du som kökschef kan marknadsföra och sälja, internt samt externt.Kursledare: Björn Salomonsson
Vin, kvalitet och sensorik
Smakar bättre viner godare och vad är det som gör att ett vin håller högre kvalitet än ett annat.Kursledare: Jake Kulle
En valfri kursdag
Alla verksamheter är olika och för att du ska få en utbildning som passar just er verksamhet har du som deltagare möjlighet att välja en valfri endagarskurs. I utbudet hittar du kurser om vegetarisk matlagning, mat för seniorer, bakverk och desserter med flera.Till kursutbudet
Kontakta oss
Har du frågor om GastroMerits kökschefsutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.