Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.

Fakturerings- och avbokningsregler


Tips!
Gå gärna kursen Grunderna i Excel om du inte har några förkunskaper i Excel sedan tidigare.

Schema 2024

Ladda ner schemat
Inspiration

Restaurant Manager - Utbildningen som rustar ledare

Martin & Serveras Restaurant Manager-utbildning vänder sig till den som vill få tid och möjlighet att utvecklas i sitt ledarskap. Här får kursdeltagarna ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. En av dem som gått utbildningen är Klas Lindberg, årets kock 2012 och egenföretagare med bred erfarenhet av restaurangbranschen i Sverige och utomlands.
Inspiration

Med ny kompetens är Patrik redo för nästa utmaning

Kompetens- och vidareutveckling blir allt viktigare inom hotell- och restaurangbranschen. ”Det kan ge en både ekonomisk och energimässig kick till företaget”, säger Patrik Fredriksson, som nu går en av GastroMerits utbildningar.
Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. 
Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.

Om utbildningen

Diplomutbildningen Restaurant Manager sträcker sig över en termin och 13 tillfällen, där teori och föreläsningar blandas med grupparbeten och inlämningsuppgifter.

Syftet med utbildningen är att ge dig ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. Verktyg och kunskap som lyfter dig en nivå, så att du kan se verksamheten som en helhet.

Den röda tråden blir en verksamhetsplan där du arbetar med din egen verksamhet. På examinationsdagen presenterar du en plan över förändringarna som är viktiga för att fortsätta utvecklas och bli ett mer lönsamt företag. Förutom det egna arbetet avslutas varje kursblock med en reflektionsuppgift som du i grupp diskuterar och lämnar in. Samtliga kursledare är aktiva och verksamma inom sitt branschområde och besitter den kompetens och erfarenhet som krävs för att du ska höja dina kunskaper om hur man driver en framgångrik restaurangverksamhet.

Kursledare

Kursledare, från vänster: Roberto Picornell, Sabina Nordström och Björn Salomonsson. Björn Grunewald, Emely Hesselgren, Richard Clauson och Mercedes Bachelet.

Kursämnen

Affären

Kursavsnittet affären innehåller verksamhetsstrategi, affärsplan, och strategiskt målarbete som utvecklar kunskaper och färdighet kring affärsverksamhetens grunder. Detta bidrar till utvecklandet av ett affärsmässigt helhetsansvar i yrkesrollen. Kursavsnittet syftar särskilt till att synliggöra verksamhetens sälj- och marknadsarbete utifrån kraven på kundnytta och lönsamhet. 

Ekonomi

Grunderna i ekonomi, resultat och balansräkning, bokföring, årsbokslut, nyckeltalsberäkning och budgetering är några av de ämnen som vi går igenom.

Ledarskap

Oavsett om du är ny som chef och på väg in i rollen, eller etablerad chef är viljan att utvecklas och anpassa dig till just din situation viktig för att du ska lyckas. Du kommer lära dig grunderna vad chef- och ledarskap är och hur du på ett effektivt och motiverande sätt kan leda och coacha dina medarbetare till ökad framgång. Under utbildningen kommer du få verktyg som du direkt kan använda för att uppnå verksamhetens och medarbetarnas mål (målstyrning).  

Marknadsföring

Vad är marknadsföring och hur bygger jag varumärket för min verksamhet? Vad är, och hur bygger jag upp en marknadsplan? Hur ska jag jobba med digital kommunikation och sociala medier? Svaret får du under kursdagarna. 

Strategisk försäljning

För att lyckas med försäljning krävs ett aktivt engagemang, kommunikation och professionellt bemötande.

Service och värdskap

Att genom teoretiska verktyg kunna genomföra praktiska och konkreta kvalitetslyft i verksamheten. Skapa en servicenivå och ett värdskap som genomsyrar hela verksamheten.

Arbetsrätt och schemaläggning

Lär dig mer om hur du kan anpassa din bemanning till verksamhetens varierande behov. Kursen innehåller en genomgång av lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning.

Examinerad Restaurant Manager: Måns Löfroth

Konferens, försäljning och delägare
Hotell Höga Kusten & Björkuddens Hotell och Restaurang


När jag valde att signa upp mig på Restaurant manager sökte jag efter en utbildning där jag kan ta mitt ledarskap och naturligtvis våra verksamheter till nästa nivå, att samtidigt göra det i en branschanpassad utbildning var optimalt.

Min farhåga innan och största utmaningen under utbildningen var att få tiden att räcka till när vi samtidigt har båda hotellen i full drift. Jag rekommenderar alla framtida Restaurant managers att planera in studietid i kalendern.

Jag såg det däremot inte som ett problem, mer en utmaning eftersom utbildningen var relevant och stora delar var lätta att direkt applicera på våra verksamheter därigenom blev allt snäppet mer intressant.

Tänket och modeller för ledarskap samt verksamhetsutveckling är något jag direkt börjat jobba med efter utbildningen.

Schema Diplomerad Restaurant Manager 2024

15/1 Introduktion & affären dag 1 Roberto Picornell
16/1 Introduktion & affären dag 2 Roberto Picornell
5/2 Ledarskap dag 1 Roberto Picornell
6/2 Ledarskap dag 2 Roberto Picornell
19/2 Strategisk försäljning Roberto Picornell
20/2 Excel förmiddag / Föreläsning hållbarhet, eftermiddag  
18/3 Ekonomi Björn Grunewald
19/3 Ekonomi Björn Grunewald
8/4 Ekonomi + kalkyl & recept Björn Grunewald
9/4 Train the trainer Björn Salomonsson
  Obligatorisk avstämning verksamhetsplan under april, datum bokas separat  
22/4 Marknadsföring & kommunikation (digitalt) Sofia Stenfeldt
6/5 Service och värdskap Mercedes Bachelet
  Inlämning av examinationsuppgift  
13/5 Inlämning av verksamhetsplan  
14/5 Inlämning av presentation  
27/5 Examination och avslutning med middag  

Ladda ner schemat

Kontakta oss

Har du frågor om utbildningen Restaurant Manager? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

"Utbildningen har fått mig att tänka betydligt bredare i min verksamhet"

Linus Engvall

Fler diplomutbildningar

GastroMerit

Diplomerad kökschef

Stig in med självförtroende i framtidens kök - anmäl dig till GastroMerits diplomerande kökschefsutbildning. Ta dina kunskaper till en helt ny nivå inom restaurangbranschen.
GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.