Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Kursinformation

Längd: Två heldagar

Pris: 5350 kr exkl moms
Boka

Stockholm   26-27/9 2018
    30-31/10 2018
    15-16/1 2019
    7-8/5 2019
GastroMerit

Tredagarskurs – Ekonomi för hotell och restaurang

Här får du kännedom om ekonomistyrning, lär dig tolka ekonomiska rapporter och bedöma hur olika prisstrategier påverkar resultatet.
Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.

Efter de här två dagarna kommer du att kunna förstå ekonomiska begrepp och principer och kunna tolka ekonomiska rapporter. Du kommer även att sätta dig in i olika typer av beräkningar som meny- och logipriser, produktpriser, investeringar, budgetering och nyckeltal som du direkt kan använda i din dagliga verksamhet.

Kunskaperna ger dig möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Dessutom får du en introduktion i hur du använder Excel i ditt arbete.

Den här kursen vänder sig till dig som inte är ekonom men som i ditt yrke behöver större kunskap inom restaurangekonomi. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.

Kursinnehåll

  • Bolagsformer – fördelar och nackdelar
  • Resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning – läsa och analysera
  • Nyckeltal (generella samt branschspecifika)
  • Prisstrategier och prissättning
  • Vikten av lönsamhet
  • Investeringskalkyler
  • Resultatbudget och likviditetsbudget

Kursledare: Rikard Lindqvist

Rikard är utbildad företagsekonom, utbildad vid Manchester Metropolitan University i England. Han har under flera år arbetat både i Sverige och utomlands på olika prisbelönta verksamheter, bland annat som dryckesansvarig på det prestigefyllda hotellet Burj-Al-Arab i Dubai. Idag driver han företaget Vinstoptimering, ett företag som hjälper restauranger, caféer och barer att förbättra och effektivisera den dagliga driften.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.