Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Ekonomi för icke-ekonomer
GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
GastroMerit

Se fler ekonomiutbildningar

Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.
Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.

Efter de här två dagarna kommer du att kunna förstå ekonomiska begrepp och principer och kunna tolka ekonomiska rapporter. Du kommer även att sätta dig in i olika typer av beräkningar som meny- och logipriser, produktpriser, investeringar, budgetering och nyckeltal som du direkt kan använda i din dagliga verksamhet.

Kunskaperna ger dig möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Dessutom får du en introduktion i hur du använder Excel i ditt arbete.

Den här kursen vänder sig till dig som inte är ekonom men som i ditt yrke behöver större kunskap inom restaurangekonomi. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.

Kursinnehåll

  • Bolagsformer – fördelar och nackdelar
  • Resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning – läsa och analysera
  • Nyckeltal (generella samt branschspecifika)
  • Prisstrategier och prissättning
  • Vikten av lönsamhet
  • Investeringskalkyler
  • Resultatbudget och likviditetsbudget

Vänligen notera: Du behöver ta med dig en dator till kurstillfället som har Excel installerat.

Fler utbildningar

GastroMerit

Webbutbildning - Grundutbildning i service och bemötande

Vill du öka kundnöjdheten och bli bättre på att möta dina kunders förväntningar? Kursen vänder sig till dig som arbetar inom café och restaurang och vill höja nivån på verksamhetens service och bemötande.
GastroMerit

Streamad utbildning - Ny som chef

Bra ledarskap är en förutsättning för att lyckas på kort och lång sikt, speciellt i hotell- och restaurangbranschen, där du konkurrerar om både gäster och personal. Här får du som är ny som chef de grundläggande ledarskapsverktyg som krävs för att du ska kunna leda en grupp effektivt, till exempel delegera och följa upp uppgifter, motivera och ge konstruktiv feedback. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.